Gogoși pufoase pe bază de chefir, gata în doar 5 minute!

Vă prezentăm o rețetă de gogoși pufoase, pe bază de chefir. Acestea se prepară ușor și într-un timp record. Aveți nevoie de doar 5 minute și câteva din cele mai simple ingrediente. Gogoșile sunt moi și pufoase, cu un aspect plăcut. Deliciul poate fi servit la micul dejun cu smântână, crema preferată sau dulceață. Preparați desertul fascinant și surprindeți-i plăcut pe cei dragi.

INGREDIENTE

– 250 ml de chefir

– 1 ou

– 5 linguri de zahăr

– 1/3  linguriță de sare

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 3 linguri de ulei vegetal

– 3 pahare de făină cernută

– 2 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-un bol chefirul cu oul, zahărul și sarea. Adăugați în masa obținută bicarbonatul de sodiu și uleiul. Amestecați. Adăugați făina cernută și frământați aluatul. Obțineți un aluat elastic și nelipicios.

2. Împărțiți aluatul în 2-3 părți egale. Întindeți câte un blat din fiecare parte de aluat, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

3. Decupați din blat cercuri, folosind două pahare de dimensiuni diferite (în interiorul fiecărui cerc decupați un cerc mai mic). Adunați aluatul rămas. Întindeți-l într-un blat și decupați gogoșile.

4. Turnați într-o tigaie încinsă uleiul, cu nivelul de aproximativ 1 cm. Prăjiți gogoșile în tigaia încinsă cu ulei pe ambele părți, la un foc moderat, până acestea se rumenesc.

5. Aranjați deliciul pe un platou și decorați cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1