Gogoși pufoase și delicioase, perfecte pentru întreaga familie!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă perfectă de gogoși. Nu veți rezista în fața lor! Deliciul copilăriei se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Veți obține niște gogoși rumene, apetisante și aromate, cu un aspect plăcut. Sunt perfecte atât pentru micul dejun cât și pentru un desert în timpul zilei. Această rețetă îmbină toate cele trei caracteristici – gogoșile sunt pufoase, aerate și crocante. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere!

INGREDIENTE   

– 2 ouă

– 500 ml de lapte cald

– 125 g de unt topit

– 0,5 pahar de apă caldă

– 0,5 pliculeț de drojdie uscată

– 0,5 linguriță de sare

– 2 linguri de zahăr

– făină cernută

– zahăr vanilat (la dorință)

– ulei vegetal (pentru a prăji gogoșile)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol laptele cu apa caldă, apoi adăugați drojdia uscată și zahărul. Amestecați maiaua. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați maiaua pentru 15 minute, până va activa drojdia.

2. Topiți untul la baia cu aburi sau la cuptorul cu microunde. Lăsați untul să se răcească puțin. Adăugați untul topit și spargeți ouăle în bolul cu maia. Amestecați bine compoziția. La dorință puteți adăuga zahăr vanilat după gust.

3. Adăugați treptat făina cernută și frământați un aluat moale. Acoperiți bolul cu prosop și lăsați aluatul la un loc cald pentru 1 oră.

4. Luați aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Întindeți un blat cu grosimea de aproximativ 1 cm. Decupați aluatul, folosind un pahar sau o formă specială.

5. Turnați o cantitate mai mare de ulei vegetal într-un ceaun. Puneți ceaunul pe foc și încălziți bine uleiul. Prăjiți gogoșile pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

6. Puneți gogoșile rumene și aromate pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, ca să evitați excesul de ulei.

7. Aranjați gogoșile apetisante pe un platou și decorați-le cu zahăr pudră. Serviți deliciul cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1