Grișine de casă cu usturoi – proporția ideală pentru o crustă crocantă și miez moale!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de grișine de casă. Grișinele cu usturoi reprezintă un deliciu crocant, perfect pentru a fi servit ca gustare sau aperitiv. Nu se muncește mult la ele, aluatul crește bine și repede. Din cele mai simple și accesibile ingrediente veți obține grișine crocante, gustoase și aromate.

INGREDIENTE  

– 500 g de făină cernută

– 1,5 linguriță de drojdie uscată

– 2 lingurițe de sare

– 6 linguri de unt la temperatura camerei

– 280 ml de apă caldă

– 2 linguri de zahăr

– 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 0,5 linguriță de ierburi italiene

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un castron apa caldă cu drojdia uscată, zahărul, 3 linguri de unt și sarea. Amestecați ingredientele, apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul timp de cel puțin 7 minute. Ar trebui să obțineți un aluat elastic, nelipicios, dar nu uscat.

2. Puneți aluatul într-un bol, preventiv uns cu unt. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul la un loc cald timp de 2 ore.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și împărțiți-l în 12-15 părți egale. Redați-i fiecărei porții o formă alungită.

4. Aranjați grișinele într-o tavă de copt, unsă cu unt. Acoperiți tava cu folie alimentară și lăsați-o pentru 40 de minute.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 12 minute, până se vor rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Pregătiți glazura pentru grișine. Amestecați într-un vas 3 linguri de unt moale cu ierburi aromate italiene, usturoiul și 0,5 linguriță sa sare. Amestecați.

7. Scoateți grișinele din cuptor și ungeți-le cu glazura aromată și puțin picantă. Grișinile sunt gata!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1