Gulaș cu carne de vită și piure de cartofi – un prânz delicios și sățios pentru toată familia

Astăzi echipa Bucătarul.eu v-a pregătit o rețetă foarte delicioasă de gulaș cu carne de vită și garnitură de piure de cartofi. Este o mâncare foarte simplă și ușor de realizat, însă gustul este unul nemaipomenit de aromat și savuros.

Carnea fragedă și suculentă, alături de un banal piure de cartofi, este tocmai mâncarea ideală pentru copii…și nu numai. Vă invităm cu mare drag să încercați această rețetă minunată! Poftă bună să aveți!

Ingrediente pentru gulaș

-500 g de carne de vită

-1 ceapă

-1 morcov (opțional)

-1 lingură de făină

-1 linguriță de pastă de tomate

-1 lingură de smântână (opțional)

-1 frunză de dafin

-0.5 linguriță de sare (după gust)

-3 boabe de piper negru (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru piure de cartofi

-500 g de cartofi

-lapte

-unt

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați carnea în bucăți potrivit de mari, căliți-o într-un ceaun (sau cratiță), în puțin ulei (sau nu o căliți deloc, ci o puneți în ceaun și adăugați puțină apă clocotită).

2. Adăugați ceapa și morcovul tocat peste carne, amestecați, mai adăugați puțin ulei și înăbușiți amestecul la foc mediu.

3. Adăugați 1 pahar de apă și lăsați să fiarbă înăbușit, până carnea este gata (moale). Carnea trebuie să fie doar puțin acoperită cu apă.

4. Spre final (cu aproximativ 10 minute mai devreme), adăugați sarea și frunza de dafin. La dorință, puteți adăuga 3 boabe de piper negru.

5. În mediu, carnea trebuie să fie gata în aproximativ o oră (verificați cu o furculiță sau cuțit).

6. Dizolvați făina și pasta de tomate (la dorință și smântâna) în jumătate de pahar de apă caldă și amestecați bine ca să nu se facă cocoloașe (puteți utiliza o furculiță).

7. Amestecând gulașul continuu, turnați amestecul de făină cu pastă de tomate.

8. Înăbușiți gulașul încă 5-10 minute (între timp gulașul se va îngroșa; dacă este prea dens puteți să mai adăugați puțină apă).

9. Gulașul este gata!

10. Pregătiți piureul de cartofi. Fierbeți cartofii (curățați) în apă cu un pic de sare. Scurgeți apoi apa (lăsați doar un pic de apă în cratiță) și pisați cartofii cu o presă de cartofi. La final adăugați sare, lapte fierbinte și unt.

11. Serviți cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1