Gustare de vinete marinate cu ardei copți – o rețetă ce merită notată!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă minunată de gustărică de vinete cu ardei. Legumele sunt bogate în microelemente utile și vitamine, care au un efect benefic asupra organismului. Prepararea acestui deliciu picant și aromat nu necesită abilități culinare speciale. Se pregătește simplu, iar rezultatul, de regulă, depășește toate așteptările. Acest aperitiv savuros de vinete este mereu pe placul oaspeților. Dispare imediat din farfurie.

INGREDIENTE  

– 1 kg de vinete

– 1 kg de ardei grași

– 1 căpățână de usturoi

– 1 legătură bună de pătrunjel

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE MARINADĂ 

– 350 ml de apă

– 1 linguriță de oțet 70%

– 2 linguri de zahăr

– 1 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine legumele și zvântați-le folosind prosopul de hârtie. Îndepărtați cotorul cu semințe ale ardeilor grași, apoi tăiați-i felii.

2. Aranjați ardeii pe o tavă unsă cu ulei vegetal. Coaceți ardeii la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până se vor rumeni.

3. Îndepărtați cotorul vinetelor și tăiați-le rondele, cu grosimea de aproximativ 1 cm. Puneți vinetele într-un bol, presărați-le cu sare, amestecați-le și lăsați-le pentru 20 de minute. Spălați bine vinetele, zvântați-le și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

4. Curățați usturoiul și spălați verdeața. Tăiați usturoiul și verdeața mărunt. Combinați usturoiul cu verdeață într-un vas.

5. Luați o cratiță sau o caserolă de sticlă și aranjați în straturi vinetele, ardeii și amestecul de verdeață.

6. Pregătiți marinada: turnați apă într-o cratiță și adăugați zahărul și sarea. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc. Aduceți saramura până la fierbere, apoi mai fierbeți-o timp de 2 minute. Turnați oțetul și opriți focul. Amestecați marinada și lăsați-o să se răcească.

7. Turnați marinada deasupra legumelor. Acoperiți caserola cu capac și dați-o la frigider pentru 1 zi. Gustărica este gata. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere alături de niște cărniță la grătar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1