Gustare rumenă și aromată cu cașcaval – aveți nevoie de doar 5 minute pentru a amesteca ingredientele! De restul se ocupă cuptorul!

Vă prezentăm rețeta unei gustări simple dar deosebit de delicioase. Pentru pregătirea acesteia veți avea nevoie de doar 5 minute. De restul se va ocupa cuptorul. Gustarea rumenă, aromată și ușor crocantă este numai bună pentru a fi servită la micul dejun sau luată la pachet. Pregătiți-o doar o singură dată și vă veți convinge de faptul că este un deliciu special.

INGREDIENTE

-1 pâine albă (sau o baghetă)

-3 ouă

-450 ml de lapte

-200 g de cașcaval (sau brânza suluguni)

-verdeață după gust

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal sau unt (pentru a unge tava)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, bateți ouăle cu sarea și piperul negru măcinat. Turnați laptele și amestecați, până obțineți o masă omogenă.

2. Tăiați miezul de pâine cuburi cât mai mici. La dorință, puteți pregăti crutoane din coaja de pâine.

3. Adăugați miezul de pâine în bolul cu ouăle bătute. Lăsați-l să se înmoaie.

4. Dați brânza prin răzătoarea mare. Spălați și tocați verdeața. Adăugați-le în bolul cu miezul de pâine și amestecați.

5. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal. Turnați amestecul obținut în tavă, formând un strat uniform și cât mai subțire.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru aproximativ 30-35 de minute, până ”blatul” se va rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin. Tăiați gustarea porții mai mici. Cel mai bine e să folosiți un cuțit pentru pizza.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1