Gustare universală de ceapă – prăjesc câte două tigăi de ceapă în fiecare weekend!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de gustare de ceapă. Vă place ceapa? Dacă da, această rețetă este anume pentru dvs. Ceapa preparată după rețeta de mai jos este o gustare universală care se adăuga la orice fel de mâncare, după care gustul devine pur și simplu desăvârșit. Deliciul universal se adaugă la carne, pește sau garnitură. Chiar și un simplu terci de mei cu un astfel de adaos devine ceva absolut special.

INGREDIENTE  

– 0,5 kg ceapă albă

– 0,5 kg ceapă roșie

– 100 ml de ulei vegetal

– 1 lingură de oțet balsamic

– 1 lingură de vin roșu

– sare

– zahăr

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Curățați și spălați ceapa. Tăiați ceapa jumătăți de rondele.

2. Turnați 50 ml de ulei vegetal într-o tigaie, încălziți-l bine și prăjiți ceapa roșie. Adăugați 0.5 linguriță de sare și 0.5 linguriță de zahăr în tigaia cu ceapă. Amestecați ingredientele și prăjiți-le la foc mic, sub capac. Prăjiți ceapa până este aproape gata, amestecând-o periodic. Puneți ceapa prăjită într-un bol aparte.

3. Prăjiți similar ceapa albă, apoi adăugați ceapa roșie prăjită. Amestecați bine ingredientele și adăugați 1 lingură de oțet balsamic și 1 lingură de vin roșu. Amestecați ingredientele și mai înăbușiți-le timp de 10 minute, la foc mic. Potriviți ceapa cu piper negru măcinat după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1