Gustați cele mai delicioase pateuri de casă cu carne – sunt foarte pufoase, gustoase și aspectuoase!

“Pateurile de casă cu carne” sunt extrem de gustoase, se prepară din aluat dospit și pot fi servite la prânz sau luate la pachet în călătorii sau la picnic. Aceste delicii au un gust extraordinar, aluatul pufos și umplutura de carne suculentă creează o adevărată nebunie culinară.

Sunt aerate, apetisante, aspectuoase, hrănitoare și cu gust incomparabil. Serviți-le simple sau cu supă rece, sunt delicioase…

Ingrediente pentru aluat

-500 ml de apă

-2 linguri de ulei

-500 g de făină

-1 linguriță de sare

-zahăr după gust (puțin)

-1 linguriță de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-400-500 g de carne (de vită și porc)

-200-300 g de ceapă

-sare și piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați apa și uleiul în vasul mașinii de pâine, presărați făina, sarea și un pic de zahăr. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și presărați drojdia (dacă doriți ca pateurile să fie pufoase și aerate, atunci presărați puțin praf de copt în făină). Setați mașina de pâine la programul de “frământat și dospit, fără coacere”. Mai adăugați făină, dacă vi se pare aluatul prea lichid sau mai adăugați apă, dacă aluatul este prea dens. Trebuie să obțineți o bilă de aluat elastică.

2. Puteți prepara umplutura pentru pateuri din orice fel de carne. Vă recomandăm să dați carnea prin mașina de tocat cu grilă mare, iar ceapa s-o tocați mărunt. Sărați carnea înainte de prepararea pateurilor. Puneți aluatul într-un bol adânc. Rupeți o bucată de aluat și împărțiți-o în bucăți de dimensiuni potrivite și lăsați-le să stea câteva minute. Faceți cu degețele câte o adâncitură în fiecare bucată de aluat, puneți umplutura, apăsați puțin și lipiți marginile, înfășurându-le în mijloc, lăsați o gaură mică.

3. Puneți fiecare pateu cu gaura în jos, în tigaia încinsă cu ulei. Întoarceți pateurile pe cealaltă parte, când vor fi gata.

4. Dacă veți folosi o tigaie din ceramică antiaderentă, atunci pateurile nu vor pluti în ulei într-o cantitate excesivă de ulei.

5. Serviți pateurile cu supă rece “Okroshka” – o masă consistentă și hrănitoare. În perioada rece a anului, pateurile pot fi servite cu supă fierbinte de pui.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1