Hering slab sărat, gata în 3 zile – peștele e atât de fraged, încât se curăță în doar 30 de secunde! Top 2 rețete!

Nimeni nu știe mai bine decât scandinavii cum se murează heringul. Sandwich-urile cu pește sărat reprezintă o gustare tradițională daneză pentru schnaps. Norvegienii au o rețetă foarte populară cu hering cu roșii, care are denumirea de “rețeta mătușii Gerda”. Iar finlandezii îl mănâncă cu fructe de pădure. Toate aceste feluri de mâncare necesită prezența unui pește slab sărat. Apropo, prepararea acestui deliciu apetisant la domiciliu se realizează doar în câteva zile, foarte simplu.

Totuși, anume olandezul, pentru prima dată s-a priceput pentru a găti peștele în saramură. Până în secolul al XIV-lea, acesta a fost considerat semi comestibil, din cauza mirosului puternic, care dă de știre deja peste câteva ore după ce a fost prins. Așezându-vă la masă, pe care este o gustare de hering, amintiți-vă de exploatația culinară a unui pescar pe nume Willem Jakob Bakelzon, din satul Bierfleet.

Hering slab sărat 

Heringul din comerț este adesea sărat sau uscat. În plus, pentru prepararea acestuia nu este folosit întotdeauna un produs proaspăt. Drag amator ale bucatelor delicioase, astăzi împărtășim cu dvs o metodă testată de preparare a unui pește delicat.

Cum alegeți peștele

Gătitul începe atunci când cumpărați produsul. Cel mai greu lucru este să găsești un hering proaspăt. În primul rând, ar trebui să fie congelat, deoarece, așa cum am spus, după câteva ore, peștele are un miros specific. În al doilea rând, este important să vă asigurați că nu este dezghețat și înghețat în mod repetat. Metoda corectă este de a lua heringul în brichete înghețat și în nici într-un caz nu separat (mai ales în formă dezghețată).

Când dezghețați peștele înainte de a-l găti, asigurați-vă că exteriorul are o strălucire sănătoasă și că nu sunt pete galbene. Acest lucru va spune că peștele este cu adevărat proaspăt și de înaltă calitate.

Rețeta de hering slab sărat 

INGREDIENTE  

– 9 pești hering

– 2 l de apă

– 3 linguri pline de sare

– 2 linguri de zahăr

– 3 frunze de dafin

– 5 boabe de ienibahar

– 15 boabe de piper negru

– 1 buton de cuișoare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați apa într-o cratiță și adăugați toate condimentele prescrise în rețetă. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Fierbeți saramura timp de 5 minute. Opriți focul și lăsați saramura să se răcească. Apoi turnați-o într-o caserolă ermetică sau borcan de 3 l, puneți peștele în el și dați-l la frigider pentru 3 zile. Pentru un gust și mai grozav puteți lăsa heringul în frigider timp de până la 5 zile. O nuanță de roz pe carnea peștelui este un semn că aperitivul este cu un gust de nota 10.

2. Scoateți peștele din borcan, curățați-l și eviscerați-l bine. Îndepărtați capul, oasele și pielea, apoi tăiați-l pe porțiuni de mărimea dorită. Puneți peștele într-o farfurie.

3. Luați o ceapă, curățați-o și tăiați-o rondele. Stropiți peștele cu niște ulei vegetal și presărați-l cu ceapă.

Hering norvegian sau ”Rețeta mătușii Gerda” 

INGREDIENTE  

– 3 pești hering sărat (file)

– 100 g de piure de roșii

– 50 ml suc de roșii

– 1 ceapă

– 3 linguri de ulei de măsline

– 100 ml de frișcă sau iaurt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o rondele subțiri.

2. Amestecați într-un vas piureul de roșii cu sucul de roșii. Apoi adăugați ceapa tăiată și uleiul de măsline. Cu un jet subțire turnați frișca, amestecând compoziția lent.

3. Puneți fileul într-un bol sau caserolă și turnați sosul pregătit. Acoperiți bolul cu capac și dați-l la frigider pentru 2 ore. La dorință și gust puteți potrivi deliciul cu niște sare și piper negru.

4. Serviți deliciul apetisant alături de un piureu de cartofi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1