Heringul din magazin nici nu se compară cu acesta! Ca să prepar saramura, eu folosesc…

Vă oferim o rețetă deosebită de hering sărat în condiții casnice, care se prepară foarte ușor din ingrediente simple și accesibile. În doar câteva ore veți obține un hering slab sărat incredibil de gustos, foarte apetisant și aromat, care nu se compară cu cel din magazin. Această rețetă extraordinară e pe buzunarul fiecărei gospodine. Serviți heringul cu cartofi fierți sau copți sau preparați salate și gustări savuroase!

Cum să sărezi heringul

INGREDIENTE

-3 heringi

-500 ml de apă apă fiartă rece

-2 linguri de sare

-1 ceapă

-2 frunze de dafin

-boabe de piper negru

-ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați peștii ca de obicei: spălați-i și eviscerați-i. Dacă conțin icre, atunci le puteți lăsa. Tăiați capul, coada și înotătoarele inferioare. Apoi tăiați cavitatea abdominală de-a lungul peretelui și împărțiți heringul în 2 jumătăți, scoțând fileurile de pe coloană și oase.

2. Apoi sărați peștii. Dizolvați sarea în apă fiartă rece. Puneți peștii în saramură și lăsați-i să stea timp de o oră.

3. Puneți heringii în strecurătoare, ca să se scurgă saramura. Tăiați ceapa rondele, iar fileul de hering bucățele. Puneți ingredientele într-un borcan în straturi: puneți la fund frunzele de dafin și boabele de piper, apoi bucățile de hering și ceapa. Presați bine, turnați deasupra uleiul și lăsați să stea timp de câteva ore.

4. După acest timp puteți servi heringul sărat cu ceapă sau să-l folosiți în salate și aperitive.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1