Iată așa se prepară pandișpanul adevărat! În sfârșit am găsit rețeta perfectă…

Cui nu-i place o felie de pandișpan pufos, moale și aerat? Aluatul de pandișpan este folosit la prepararea prăjiturilor, tartelor, ruladelor și poate fi servit ca atare, fără nicio cremă sau umplutură.

Deși pare foarte simplu de preparat, sunt unele trucuri pentru obținerea unui pandișpan reușit. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 8 secrete, care vă vor ajuta să preparați mereu un pandișpan pufos și delicios!

8 SECRETE PENTRU PREPARAREA PANDIȘPANULUI PERFECT

1.Respectați proporțiile corecte ale ingredientelor: 6 ouă, 1 pahar de zahăr, 1 pahar de făină, 1 priză de bicarbonat de sodiu sau 0.5 linguriță de praf de copt.

2. Ouăle pentru prepararea pandișpanului trebuie să fie foarte reci, țineți-le la congelator timp de 10-15 minute înainte de a le bate.

3. Bateți ouăle într-un bol adânc cu ajutorul mixerului la viteză maximă. Treceți paletele mixerului pe suprafața vasului și doar câteodată bateți ouăle până jos.

4. Adăugați porții mici de zahăr doar după ce masa de ouă s-a mărit de 4-5 ori.

5. Opriți mixerul și presărați făina cernută, amestecați masa cu o lingură, adăugați bicarbonatul sau praful de copt. Unii bucătari recomandă stingerea bicarbonatului cu oțet sau suc de lămâie, adăugându-l în aluat (fără să-l amestece în lingură în prealabil).

6. Tapetați forma cu hârtie de copt sau presărați-o cu făină și turnați aluatul. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (nu mai mult). Dacă observați că marginile blatului s-au rumenit, iar mijlocul e lichid, atunci reduceți temperatura. Pandișpanul se coace timp de aproximativ 45 de minute, timpul de coacere depinde de diametrul formei.

7. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii: pandișpanul se poate lăsa. Deschideți un pic ușa doar dacă este necesar.

8. Lăsați pandișpanul să se răcească în formă, apoi scoateți-l.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1