Iată ce veți obține dacă lăsați cojile de portocală într-un borcan, timp de 7 zile! Aflați cele mai uimitoare trucuri și niciodată nu veți da cojile la lada de gunoi!

Cu toții cunoaștem cât de folositoare sunt portocalele și vitaminele conținute în acestea. Însă, miezul de portocală este atât de delicios, încât niciodată nu ne gândim la folosul cojii. Deseori, cojile pleacă în lada de gunoi pe bună nedreptate, deoarece există o mulțime de moduri în care o puteți folosi. Vă prezentăm mai jos cele mai neobișnuite și puțin cunoscute trucuri, la care veți folosi cojile de portocale și vă veți bucura din plin de acestea. Descoperiți cele mai uimitoare moduri de folosire, ce vor fi utile atât gospodinelor, cât și bucătarilor profesioniști.

AGENT DE CURĂȚARE

Cojile de portocală conțin o cantitate nare de uleiuri esențiale, de aceea acestea pot fi folosite în calitate de remediu antibacterial de curățare, ce este ecologic și nu dăunează sănătății.

Curățarea cuptorului cu microunde deja va fi o adevărată plăcere. Puneți cojile de portocală într-un bol și turnați 300 ml de apă. Puneți vasul în cuptor și porniți-l la puterea maximă pentru 7 minute. Tot ce mai aveți de făcut este doar să ștergeți cuptorul în interior. La fel, puteți curăța cuptorul și cu ajutorul lămâiei.

Tocătorul va deveni ca nou, dacă îl veți curăța cu coji de portocală. Doar presărați pe acesta puțină sare și frecați-l cu coajă proaspătă. Apoi clătiți-l sub un jet de apă și bucurați-vă de un tocător curat.

Aparatul de cafea va străluci ca nou dacă îl veți curăța cu următoarea soluție: turnați în cană apă rece, adăugați coaja de portocală și puțină sare. Agitați cana cu acest amestec, timp de 60 de secunde. Clătiți-o sub un jet de apă.

La fel, puteți pregăti o soluție universală împotriva grăsimii: aranjați într-un vas cojile de portocale și turnați peste acestea oțet. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați soluția timp de 7 zile. Apoi, doar turnați-o într-un pulverizator și bucurați-vă de o soluție eficientă ce nu dăunează sănătății.

Chiar și în mașina de spălat vase puteți adăuga puțină coajă uscată, tocată mărunt. Astfel, veți evita petele de săpun pe vesela din sticlă.

CEAI

Ceaiul negru se combină foarte bine cu majoritatea condimentelor. Ceaiul negru cu coji de portocală este o combinație perfectă, devenind deja clasică. Gustul intens al ceaiului negru se completează perfect cu aroma intensă de portocale. Mai adăugați puțină scorțișoară și obțineți cea mai delicioasă și aromată băutură caldă.

CONDIMENT

Aroma de portocală completează perfect nu numai băuturile calde sau răcoritoare, ci și unele feluri de mâncare. Pentru a folosi cojile de portocală la pregătirea felurilor de mâncare, acestea necesită a fi mai întâi uscate la soare sau în cuptor. Apoi, cojile uscate se dau prin răzătoarea mică. Acest condimente este perfect pentru orice carne de pasăre sau pentru sosul de muștar.

INSECTICID

Cojile proaspete de portocală au o aromă destul de intensă. Acestea emană în aer uleiuri esențiale naturale, ce vă scapă de insecte. Chiar dacă aveți molii, cojile de portocale vă vor salva.

LUMÂNĂRI AROMATE

Pregătiți aceste lumânări aromate în condiții casnice și nu veți mai dori să le procurați din comerț. Tăiați partea de sus a portocalei și îndepărtați, cu grijă, miezul. Veți obține o ”cupă”. Turnați în cupa obținută puțin ulei de măsline. În calitate de fitil puteți folosi codița, ce rămâne după curățarea citricelor. Așteptați până fitilul se va îmbiba cu ulei și aprindeți lumânarea.

COJI CONFIATE

La desert – coji confiate de portocală! Tăiați cojile fâșii sau pai și înmuiați-le în apă pentru 1-2 zile (schimbați apa periodic). Turnați în vasul cu coji apă proaspătă și puneți-l pe foc. Fierbeți-le timp de 20 de minute. Pregătiți siropul: amestecați 1.5 pahare de zahăr cu 1 pahar de apă. Fierbeți cojile în sirop, până acestea devin semitransparente. Turnați-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se usuce. La fel, puteți usca cojile în cuptor.

PRODUS COSMETIC

Uleiul esențial de portocală este folosit și la prepararea produselor cosmetice. Acesta curăță profund pielea și usucă tenul gras.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1