Iată ce veți obține, dacă veți pune albușuri bătute în laptele clocotit! Un desert extraordinar…

Surprindeți-i pe cei mici cu un desert cremos, foarte delicat și delicios. Vă recomandăm să serviți acest deliciu rece. Suntem siguri că acest desert aerat “bulgări de zăpadă” va fi pe placul tuturor, chiar și cel mai exigent gurmand va fi plăcut surprins de gustul acestui minunat deliciu.

Vă recomandăm să folosiți un mic truc: congelați gălbenușurile de ou înainte de a prepara desertul, acestea vor căpăta niște proprietăți uimitoare: vor deveni mai elastice la exterior și cremoase în interior. Încercați neapărat acest desert genial!

Ingrediente

– 3 ouă

– 20 g de zahăr pudră

– 150 ml de lapte

– 150 ml de frișcă

– 40 g de zahăr

– o priză de sare

– o priză de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți albușurile bătute cu o priză de sare, încorporați treptat zahărul pudră. Bateți albușurile până se vor îngroșa. Amestecați laptele cu frișcă, zahăr și vanilie. Fierbeți amestecul.

2. Puneți câte o lingură de albuș bătut spumă în amestecul de lapte clocotit. Fierbeți albușurile pe fiecare parte timp de 2 minute, întorcându-le atent cu furculița.

3. Scoateți albușurile fierte din lapte și puneți-le pe o sită. Lăsați amestecul de lapte să se răcească până la 60 de grade.

4. Frecați gălbenușurile până vor deveni cremoase. Turnați amestecul de lapte cald în gălbenușuri într-un flux subțire, amestecând continuu. Încălziți amestecul la foc mic, ca să se îngroașe.

5. Turnați crema în boluri sau cupe și lăsați-l să se răcească. Puneți deasupra “bulgării de zăpadă”. Puteți presăra desertul cu cacao, scorțișoară sau îl puteți servi cu lapte condensat, dulceață de fructe de pădure, sirop sau topping-ul preferat. Eu presar desertul cu nuci mărunțite și are un gust de nedescris.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1