Iată cum obțineți un pește prăjit perfect – puțin sărat, rumen și crocant!

La prima vedere peștele prăjit creează impresia unui fel de mâncare ce se prepară extrem de simplu și rapid. Însă, uneori obținem pește ars, crud, lipit de tigaie sau prea uscat. Vă prezentăm mai jos câteva trucuri și sfaturi utile cu ajutorul cărora veți obține de fiecare dată un pește prăjit perfect – aromat, suculent, cu o crustă rumenă și puțin crocantă.

Cum să prăjiți corect peștele:

1. Curățați bine peștele – îndepărtați măruntaiele, apoi capul, după care spălați-l bine. Dacă peștele este mare, împărțiți-l în bucăți. Aveți grijă ca bucățile tăiate să fie de mărime medie. Dacă acestea vor fi prea mari riscați să obțineți un pește semi crud.

2. Sărați peștele cu 30 de minute înainte de a-l prăji – acesta trebuie să se pătrundă bine cu sare. Condimentele perfecte pentru pește sunt: ghimbirul, piperul negru măcinat, turmericul, șofranul, chimenul, cimbrul și nucșoara.

3. Neapărat treceți peștele prin făină. Pentru a economisi timpul, puteți folosi următorul truc: turnați făina într-o pungă și puneți în aceasta peștele. Agitați punga, astfel încât peștele să se acopere cu un strat fin de făină.

4. Încingeți foarte bine tigaia. Dacă aceasta nu va suficient de fierbinte, peștele se va fierbe sau se va lipi de tigaie. La prăjirea peștelui turnați în tigaie cel puțin 4 linguri de ulei.

5. În nici un caz nu acoperiți tigaia cu un capac. Veți obține pește înăbușit.

6. Alegeți un pește proaspăt. Verificați cu atenție termenul de valabilitate a peștelui congelat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1