Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele atunci când pun varza la murat! Aceasta e reteta corectă cu care nu veți da greș!

Astăzi vă vom învăța cum să murați varză la butoi. Varza murată este un adevărat depozit de vitamine și minerale, are un gust inconfundabil, întărește sistemul imunitar și ajută în procesul de detoxifiere, de aceea este un produs ideal în curele de slăbire. Pentru prepararea verzei murate veți avea nevoie doar de câteva ingrediente, tot secretul e în metoda folosită. Murați varza după această rețetă și veți obține o gustare delicioasă, foarte aromată și crocantă, ideală pentru bucatele din carne, cartofi și fasole.

INGREDIENTE PENTRU UN BUTOI DE 100 L

-50 kg de varză

-2.5 kg de sare grunjoasă

-1 furtun de plastic cu lungimea de 1.5 m

-1 butoi

-apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți varza: scoateți frunzele superioare, îndepărtați cotorul, tăiați partea inferioară în cruce și presărați cu sare partea tăiată.

2. Așezați căpățânile de varză cât mai strâns într-un butoi și puneți furtunul între ele, un capăt al furtunului trebuie să fie la fund, iar celălalt capăt trebuie să iasă afară din butoi.

3. Puteți adăuga știuleți de porumb uscat, rădăcină de hrean, ceapă tăiată în jumătate, gutui, mere, bucăți de sfeclă. Dizolvați sarea rămasă în apă rece și turnați saramura peste varză. Nu vă fie frică, dacă la început varza va fi puțin deasupra apei, după câteva zile se va lăsa. Puneți o greutate deasupra căpățânilor de varză.

4. După 4-5 zile începeți să suflați în furtun. În acest timp trebuie să se lase toate căpățânile de varză și să rămână doar greutatea. Scoateți greutatea și suflați intens de 10 ori, ca să amestecați bine saramura. Repetați această procedură de 2 ori pe zi timp de 2-3 săptămâni.

5. Varza murată va fi gata după 1.5-2 luni. La suprafața saramurii se va forma o spumă albă, este un lucru normal. O puteți lua atent cu o spumieră sau s-o împingeți cu un tifon.

Notă: murați varza într-un loc răcoros, în cămară, subsol sau la balcon.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1