Iată cum se prepară un pandișpan pufos. În sfârșit am găsit rețeta ideală…

Cui nu-i place o felie de pandișpan pufos și delicios? Pandișpanul este cel mai popular blat pentru torturi și rulade, dar poate fi servit și ca desert separat, fără nicio cremă sau umplutură. Pandișpanul se prepară foarte ușor din câteva ingrediente simple, însă ca să obțineți mereu un rezultat perfect trebuie să țineți cont de câteva trucuri culinare. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 8 secrete pentru un pandișpan perfect. Gătiți cu plăcere!

Secretele preparării pandișpanului

1. Respectați proporțiile corecte ale ingredientelor: 6 ouă, 1 pahar de zahăr, 1 pahar de făină, 1 priză de bicarbonat de sodiu sau 0.5 linguriță de praf de copt.

2. Ouăle pentru prepararea pandișpanului trebuie să fie foarte reci, țineți-le la congelator timp de 10-15 minute înainte de a le bate.

3. Bateți ouăle într-un bol adânc cu ajutorul mixerului la viteză maximă. Treceți paletele mixerului pe suprafața vasului și doar câteodată bateți ouăle până jos.

4. Adăugați porții mici de zahăr doar după ce masa de ouă s-a mărit de 4-5 ori.

5. Opriți mixerul și presărați făina cernută, amestecați masa cu o lingură și adăugați bicarbonatul sau praful de copt. Unii bucătari recomandă stingerea bicarbonatului cu oțet sau suc de lămâie și adăugarea acestuia în aluat (fără să-l amestece în lingură în prealabil).

6. Tapetați forma cu hârtie de copt și presărați-o cu făină, turnați aluatul. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la cel mult 180 de grade. Dacă observați că marginile blatului s-au rumenit, iar mijlocul e lichid, atunci reduceți treptat temperatura. Pandișpanul se coace timp de aproximativ 45 de minute, timpul de coacere depinde de diametrul formei.

7. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii: pandișpanul se poate lăsa!

8. Lăsați pandișpanul să se răcească în formă, apoi scoateți-l.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1