Iată cum trebuie decorate ouăle pascale! Adevărate opere de artă fără nici un fel de abțibilduri!

Ouăle vopsite reprezintă unul din simbolurile sărbătorilor de Paști. În fiecare an, gospodinele decorează ouăle în cele mai originale și diverse moduri. Astăzi însă, vă îndemnăm să priviți decorul ouălor pascale sub un alt unghi. De ce să decorăm doar coaja? Cu puțină răbdare și inspirație, veți putea decora la fel de bine și aperitivele cu ouăle fierte, ce mereu sunt prezente pa masa de sărbătoare. Vă prezentăm mai jos cele mai originale moduri de servire a ouălor umplute. Un astfel de aperitiv cu siguranță va deveni vedetă la masa festivă.

Moduri de servire a ouălor pascale:

1. Ouăle fierte pot fi umplute cu ajutorul unui sac pentru patiserie.

2. Redați-i albușului de ou o culoare intensă și frumoasă. Fierbeți ouăle, curățați-le și tăiați-le în jumătate. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Scufundați albușurile într-un vas cu colorant alimentar pentru câteva minute. Astfel, obțineți un aperitiv foarte apetisant și colorat.

3. Dacă nu doriți să folosiți coloranți alimentari, în ajutor vin condimentele preferate. Ungeți albușurile cu ulei vegetal și treceți-le prin amestecul de condimente. Alegeți cu atenție atât condimentele, cât și ingredientele pentru umplutură. Acestea neapărat trebuie să se combine.

4. Ouăle umplute cu sosul mexican ”Guacamole” vor avea un aspect deosebit de festiv.

5. Dacă doriți o culoare mai intensă, scufundați ouăle fierte întregi (decojite) în vasul cu colorant. După ce le veți tăia în jumătate, acestea vor arăta în felul următor:

6. Dacă vă doriți un aperitiv deosebit, ouăle pot fi umplute și servite într-o ”cupă” de coajă.

7. Cu puțină răbdare și îndemânare, veți obține cele mai simpatice animăluțe din ouă fierte.

8. Dacă doriți să evitați folosirea coloranților, în ajutor vine sucul de sfeclă. Acesta va reda albușurilor o culoare intensă și foarte atrăgătoare. Alegeți o umplutură contrastantă culorii ouălor și oaspeții vor fi încântați.

9. Fierbeți ouăle în mod tradițional. Înainte de a le adânci în vasul cu vopsea, faceți cât mai multe fisuri pe coaja acestora. Astfel, când le veți curăța, veți obține ouă fierte cu efect de marmură.

10. Dacă veți servi ouăle în forma unor iepurași sau puișori, chiar și cei mai capricioși copii le vor savura cu plăcere.

11. Ouăle pot fi servite în coșuri din cartofi rași, ce le puteți coace în cele mai simple forme pentru brioșe.

12. Formați din ouăle umplute niște coșuri deosebit de apetisante. Doar cu niște verdeață în plus, cele mai banale ouă umplute vor căpăta un aspect deosebit de festiv.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1