Iată cum trebuie prăjit peștele! Puțin sărat, o crustă crocantă și nicidecum arsă!

La prima vedere nu este nimic mai simplu decât a prăji un pește – mult mai simplu și rapid decât a prăji carnea. Însă, uneori se întâmplă să greșiți. Pentru a evita orice greșeală și a vă asigura un rezultat pe cinste, vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să obțineți un pește prăjit perfect.

CUM SĂ PRĂJIȚI UN PEȘTELE?

1. La început curățiți peștele în interior, apoi decapitați-l. Spălați peștele. Dacă peștele e mare, tăiați-l în felii porționate. Important este faptul ca feliile să nu fie prea groase. În acest caz, veți obține un pește pe jumătate crud.

2. Sărați peștele cu 30 de minute înainte de al prăji. La fel, puteți condimenta peștele cu ghimbir, piper negru măcinat, curcumă, șofran, chimen, cimbru sau cardamom.

3. Rostogoliți peștele în făină. Pentru a menține bucătăria mai curată și a economisi din timp, turnați făină într-un pachet, apoi puneți și peștele în același pachet. Agitați pachetul.

4. Înainte de a pune peștele le prăjit, convingeți-vă de faptul că uleiul este încins îndeajuns. Dacă veți pune peștele pe o tigaie rece, acesta se va lipi de tigaie sau pur și simplu se va fierbe. La prăjirea peștelui folosiți în jur de 4 linguri de ulei.

5. Nu acoperiți tigaia cu capac, deoarece dacă o faceți – obțineți pește fiert.

Notă: Este important ca peștele să fie proaspăt. Urmăriți cu atenție termenul de valabilitate dacă procurați pește congelat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1