Iată cum trebuie să gătiți pulpa de porc – atât de apetisantă și aromată, de îți lasă gura apă! Top 3 cele mai bune rețete!

Fiecare gospodină cu siguranță are rețeta sa preferată de pregătirea a pulpei de porc. Fiind o carne deosebit de suculentă și delicioasă, aceasta poate fi marinată, zvântată, fiartă, afumată sau coaptă. În pragul sărbătorilor de iarnă, pulpa de porc la cuptor este cu siguranță cel mai popular fel de mâncare. Acesta se obține deosebit de apetisant, rumen și aromat, fiind destul de mare pentru toată familia. Vă prezentăm mai jos 3 cele mai bune rețete de coacere a pulpei de porc, care cu siguranță vă vor ajuta să obțineți un fel de mâncare cald ce-i va cuceri pe toți. Alegeți rețeta preferată și bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari.

Rețeta Nr.1 – Pulpă de porc cu zahăr brun și nucșoară (12 porții)

INGREDIENTE

-3-3.6 kg pulpă de porc

-250 ml cidru de mere

-100 g de zahăr brun

-3 linguri de unt

-2 linguri muștar de Dijon

-2 linguri de bourbon

-1 lingură oțet de mere

-1 băț de scorțișoară

-6 cuișoare

-1/2 linguriță piper negru măcinat

-1/2 linguriță de nucșoară măcinată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 190°C.

2. Aranjați pulpa de porc într-o formă sau tigaie mai adâncă.

3. Într-o cratiță, amestecați celelalte ingrediente. Puneți cratița pe foc și fierbeți amestecul, la foc mic, timp de 25 de minute.

4. Turnați sosul obținut în vasul cu carne. Acoperiți carnea cu folie de aluminiu.

4. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră și 15 minute. Fiecare 15 minute turnați peste carne sosul în care aceasta se coace.

5. Când carnea va fi gata, scurgeți sucul și strecurați-l. Lăsați-l să se răcească (în acest timp, sosul se va îngroșa). Turnați sosul pe carne și serviți-o, tăiată felii.

Rețeta Nr.2 – Pulpă de porc cu scorțișoară și ghmbir (12 porții)

INGREDIENTE

-3 kg pulpă de porc afumată

-250 ml supă de pui

-20 de cuișoare

-250 g de jeleu din ardei iuți (jalapeno)

-250 ml suc de rodii (dulce)

-2 linguri suc de lămâie proaspăt stors

-2 linguri muștar de dijon

-1/4 linguriță de scorțișoară măcinată

-1/4 linguriță de ghimbir măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 160°C. Aranjați carnea de porc într-o formă sau tigaie mai adâncă. Turnați supa de pui și adăugați cuișoarele.

2. Turnați jeleul de ardei iuți într-o cratiță mică. Puneți-o pe foc și aduceți-l până la fierbere. Adăugați sucul de lămâie și cel de rodii. Amestecați și fierbeți sosul timp de 10 minute, până se îngroașă.

3. Adăugați scorțișoara, ghimbirul și muștarul. Amestecați și fierbeți încă timp de 2 minute.

4. Turnați pe pulpa de porc o jumătate din cantitatea de sos obținut. Fixați în carne un termometru. Acoperiți carnea cu folie de aluminiu. Coaceți-o timp de 90 de minute. Periodic, turnați pe carne sucul în care aceasta se coace.

5. Coaceți carnea până termometrul va indica temperatura de 52°C. Îndepărtați folia de aluminiu și ungeți carnea cu sosul rămas. Coaceți încă timp de 30 minute (până stratul de sus se va carameliza). Aranjați carnea pe un platou și îndepărtați cuișoarele. Strecurați sucul în care aceasta s-a copt și serviți-l în calitate de sos.

Rețeta Nr.3 – Pulpă de porc cu coriandru și vin roșu (8 porții)

INGREDIENTE

-3 kg pulpă de porc afumată

-750 ml supă de pui

-750 ml de apă

-500 ml de băutură carbogazoasă Coca Cola

-275 ml de vin roșu sec

-100 g de zahăr brun

-80 ml de miere brună

-50 ml oțet de vin roșu

-1/2 ceapă dulce

-70 g de ghimbir proaspăt (tăiat rondele subțiri)

-1 morcov

-5 ardei iuți uscați (mici)

-1.5 linguriță semințe de coriandru

-1.5 linguriță semințe de mărar

-1.5 linguriță boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați apa și băutura carbogazoasă într-o cratiță mică. Adăugați supa de pui, mierea, oțetul, vinul, zahărul, morcovul tăiat rondele subțiri, ardeii iuți tocați, ceapa și ghimbirul.

2. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Fierbeți timp de 20 de minute.

3. Adăugați semințele de coriandru, cele de mărar și boabele de piper. Fierbeți încă timp de 20 de minute. Luați cratița de pe foc și strecurați sosul.

4. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 190°C. Aranjați carnea de porc într-o formă sau tigaie mai adâncă. Turnați în formă o jumătate din cantitatea de sos. Fixați în carne un termometru și coaceți carnea timp de 60 de minute. Periodic, turnați peste carne sosul în care aceasta se coace.

5. Turnați peste carne sosul rămas și întoarceți-o la cuptor pentru încă 1.5 ore. Scoateți carnea din cuptor când temperatura acesteia va fi de 48°C. Aranjați carnea pe un platou și lăsați-o la temperatura camerei pentru 15 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1