Iată rețeta perfectă pentru pateuri! Un aluat foarte subțire care se prăjește pe tigaie în 5 minute

Pateurile sunt probabil cea mai clasică mâncare, în special în casa bunicuțelor. La prima vedere se pare că orice gospodină poate să le facă, dar și aici trebuie anumite abilități. Principalul secret este simplu: raportul dintre aluat și umplutură trebuie să fie perfect.

Echipa noastră vă dezvăluie o rețetă de pateuri subțiri care ne amintesc mai mult de turte pe tigaie. Aluat elastic pe bază de chefir este nemaipomenit de gustos, iar drept umplutură poate fi un piureu de cartofi sau niște varză călită.

INGREDIENTE

-900 g de făină

-500 ml de chefir

-2  ouă

-2 linguri de zahăr

-9 g de drojdii uscate

-1 linguriță de sare

-cartofi pentru piureu, după gust

-varză, după gust

-ulei, după gust

-1 ceapă

-100 g de margarină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Topiți margarina și amestecați-o cu chefirul, ouăle, zahărul și sarea. Compoziția trebuie să fie de temperatura camerei sau puțin mai caldă. Dacă compoziția este gata, adăugați drojdiile și lăsați-l să stea 10 minute.

2. Adăugați câte puțină făină cernută, amestecați până obțineți un aluat moale și elastic. Adunați aluatul într-o bilă și ungeți-l cu ulei, apoi puneți-l într-un bol și acoperiți-l cu un bol mai mare. Lăsați să stea 40 de minute.

3. Pregătiți umplutura. Preparați un piureu de cartofi, condimentați-l, adăugați puțină ceapă călită. Înăbușiți varza pentru al doilea fel de umplutură.

4. Puneți aluatul pe masă și porționați-l. Întindeți o bucată de aluat, puneți umplutura, lipiți marginile și întindeți-l din nou. Trebuie să obțineți un pateu în formă de opincuță.

5. Prăjiți pateurile pe tigaie în ulei până se rumenesc pe ambele părți.

Prăjirea pateurile durează, însă rezultatul este bine meritat. Veți obține multe pateuri, suficiente pentru o familie mare. De asemenea, le puteți umple cu brânză și verdețuri, ciuperci înăbușite cu ceapă sau cașcaval moale.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1