În fiecare vară cumpăr câte 5 kg de coacăze pentru a prepara câteva borcane de această băutură divină

Coacăza neagră se deosebește de celelalte fructe de pădure prin gustul său intens și acrișor perfect pentru prepararea dulcețurilor și nu doar. Astăzi vă propunem o rețetă ieșită din tipare, nu este banala coacăză cu zahăr, dar este o rețetă de vin făcut în casă.

Vinurile preparate acasă nici nu se compară cu cele din comerț. Procesul nu este dificil, dar necesită ceva timp.

INGREDIENTE

-3 kg de fructe de coacăz negru

-5 l de apă

-2 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. În primul rând pregătiți fructele. Coacăzele nu se spală pentru a nu spăla drojdiile naturale, de altfel nu vor fermenta. Alegeți cele mai frumoase fructe, apoi striviți-le cu mâinile sau cu sucitorul.

2. Dizolvați 1.5 kg de zahăr în apă și turnați siropul peste fructe. Alegeți un vas mai mare pentru a permite fierberea. Vasul trebuie să fie umplut doar 2/3. Repartizați compoziția prin sticle și acoperiți-le cu o mănușă de cauciuc și puneți-le la loc cald (de la 18 la 25°C).

3. Lăsați coacăza să fermenteze timp de 3 săptămâni. Apoi verificați băutura, adăugați zahărul rămas, dacă va avea un gust prea acru și lăsați să stea alte 3 săptămâni.

4. Peste 6 săptămâni vinul va fi gata. Trebuie doar să-l turnați în borcane și să-l păstrați într-un loc răcoros și întunecat.

Timpul de preparare al vinului din coacăze este de aproximativ 1 oră, dar se lungește pe câteva luni. Important este să nu uitați că aveți vin la fermentat. Veți obține un vin foarte gustos și parfumat. Se potrivește pentru bucatele picante din carne și pentru ciuperci. Veți avea la final aproximativ 7 litri de vin de casă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1