În plin sezon de căpșuni, le pregătesc aproape în fiecare zi! Un deliciu fabulos la ceai!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de coșulețe cu căpșuni. Este un desert incredibil de savuros și aromat. N-o să vă vină să credeți, dar se prepară aceste coșulețe magice foarte simplu și din cele mai banale ingrediente. Preparați și uimiți familia dragă cu un desert fantastic, apetisant și foarte gustos. Cu siguranță, laudele nu se vor lăsa așteptate. Succesul este garantat!

INGREDIENTE ALUAT

– 200 g brânză de vaci

– 2 linguri de zahăr

– 1 ou

– 200 g de unt rece

– 350-380 g de făină cernută

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– căpșuni

– puțin amidon

– zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: bateți brânza de vaci, folosind blenderul, apoi spargeți oul, adăugați 1 priză de sare și zahărul. Amestecați bine compoziția.

2. Puneți făina cernută într-un bol aparte. Luați untul, scufundați-l în bolul cu făină și dați-l prin răzătoare. Amestecați ingredientele până veți obține un aluat fărâmicios. Adăugați compoziția de brânză în aluatul fărâmicios. Frământați aluatul.

3. Modelați din aluatul rezultat o bilă, înfășurați-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 1 oră.

4. Spălați căpșunele și îndepărtați pedunculul. Tăiați-le felioare.

5. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și redați-i o formă cilindrică. Tăiați aluatul în 6-8 părți egale. Modelați din aluatul împărțit bile.

6. Luați o bilă, puneți-o pe suprafața de lucru și întindeți o turtă. Răspândiți pe centrul turtei 0,5 linguriță de amidon, apoi aranjați câteva felii de căpșuni în cercuri concentrice. Presărați umplutura cu 1 linguriță de zahăr. Pliați cu grijă turta în jurul marginii. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

7. Aranjați coșulețele pe tava de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul magic din cuptor, transferați-l pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți coșulețele amețitor de apetisante cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1