Înainte de sărbători mereu fac plinul de varză chinezească, pentru a pregăti cel mai gustos fel de mâncare!

Dacă vă plac sarmalele, dar doriți să vă surprindeți oaspeții cu un deliciu mai puțin obișnuit, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. Vă  îndemnăm să plecați de la modul tradițional de pregătire și să folosiți varza chinezească. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de delicios, aromat și fin. Aceste sarmale pot fi cu ușurință pregătite chiar și de novicii în arta culinară.

INGREDIENTE

-1 varză chinezească

-2 linguri brânză de vaci

-1 roșie

-3 căței de usturoi

-300 g piept de pui

-5 ciuperci champignon

-2 linguri pastă de roșii

-verdeață după gust

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați aproximativ 5 cm de la baza verzei și despărțiți 8 frunze. Opăriți-le într-o cratiță cu apă clocotită, timp de 3-5 minute.

2. Scoateți-le din apă și lăsați-le să se răcească. Îndepărtați părțile ce au rămas tari sau frăgeziți-le puțin.

3. Tocați mărunt carnea de pui. Amestecați-o cu brânza de vaci, ciupercile tocate, roșia tăiată cuburi și o parte din verdeața tocată. Potriviți cu condimente după gust și amestecați.

4. Aranjați pe partea cea mai lată a fiecărei frunze de varză câte o porție de carne. Pliați părțile laterale și rulați frunza. Repetați procesul cu celelalte frunze de varză.

5. Aranjați sarmalele într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei vegetal.

6. Pregătiți sosul: amestecați pasta de roșii cu puțină apă, verdeața tocată și usturoiul presat.

7. Turnați sosul obținut în forma de copt. Coaceți sarmalele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți sarmalele cu smântână și verdeață proaspătă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1