Încă mai fierbeți legumele pentru salate? Iată un lifehack superb pentru a vă ușura procesul de gătire.

Noi deja de mult timp nu mai fierbem legumele pentru salate. Drag amator ale bucatelor delicioase, echipa noastră a găsit un nou mod de a găti legumele, care ne salvează timpul și nervii. Astăzi, vă împărtășim un lifehack grozav, pentru a vă ușura procesul de gătire. Este foarte interesant!

Deci, principalul secret – legumele se dau la cuptor. 

Vă explicăm care-i frumusețea incredibilă a acestei acțiuni:

– În primul rând, atunci când coaceți legumele, excesul de umiditate dispare. Gustul lor devine mai bogat, iar structura este mai densă. Unde mai pui, nu se lipesc de cuțit sau răzătoare.

– Nu aveți nevoie să verificați de mai multe ori, dacă mai este apă în cratița cu legume. Ați așezat legumele pe tava de copt și pentru aproximativ 1 oră, chiar puteți uita de ele.

– Legumele coapte formează minunata ”crustă”, ca de exemplu, ca la cartofii copți la un foc de tabără. Sunt atât de delicioase! Ele pot fi pur și simplu consumate imediat după coacere. Nici măcar de salate nu veți avea nevoie! Dar, în salate, acest gust al cuptorului oferă un farmec aparte. Doar decojim legumele.

Cum coacem?

Este foarte gustos, credeți-ne!

1. Spălați foarte bine legumele necesare sub un jet de apă potabilă. Puneți legumele într-o tavă de copt, cu bordura mai înaltă.

2. Presărați legumele cu mirodenii după gust, tăiați și puneți alături o ceapă chiar cu coajă și niște căței de usturoi. La dorință, puteți adăuga o frunză de dafin și niște boabe de ienibahar.

3. Turnați la fundul tăvii apă, nu mai mult de 1/3 din înălțimea legumelor, dacă sunt mari. Sau foarte puțină apă, dacă legumele sunt mărunte. Acoperiți tava de copt cu folie de aluminiu.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, până legumele sunt gata. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Dacă este necesar, puteți adăuga niște apă în timpul coacerii.

Notă: Iată niște detalii care vă vor ajuta să obțineți legume delicioase:

– Apa din tavă este necesară numai pentru ca frunza de dafin, ceapa și usturoiul să-și elibereze aromele, apoi se evaporă foarte repede, iar legumele vor începe să se coacă.

– În timpul coacerii toată casa se va umple cu arome apetisante. Deci, coaceți mai multe legume, decât aveți nevoie pentru o salată. Deoarece aromele apetisante răspândite prin casă vă vor trezi o poftă nebună.

– Iată așa arată legumele coapte. De ceapă și usturoi nu mai aveți nevoie, ele deja au îmbogățit legumele cu arome.

– Dacă pentru dvs este important un gust clar de legume, nu adăugați mirodenii.

– De asemenea, puteți înfășura fiecare legumă cu folie de aluminiu, apoi le coaceți. Dar nu vă sfătuim să faceți acest lucru pentru un motiv foarte simplu – consumul de folie este prea mare. Mult mai simplu este să acoperiți tava de copt cu aceasta.

Testați, coaceți și bucurați-vă de gustul ideal ale legumelor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1