Așa pandișpan pufos și poros nu am gustat niciodată! Ingredientul principal este apa clocotită, care trebuie adăugată chiar înainte de…

Astăzi vă oferim cea mai reușită rețetă de pandișpan de ciocolată, care poate fi preparat atât la cuptor, cât și la multicooker. Pandișpanul se prepară pe bază de apă clocotită, de aceea este foarte moale și aerat. La dorință puteți tăia pandișpanul în 2 părți și unge cu cremă de smântână, frișcă, lapte condensat și unt sau cremă clasică de unt. Între straturi puteți pune vișine sau banane tăiate. Dacă veți acoperi tortul cu glazură de ciocolată și îl veți decora într-un mod original, atunci veți obține un desert festiv extraordinar.

Pandișpan de ciocolată pe bază de apă clocotită

INGREDIENTE

-2 ouă

-2 pahare de făină

-2 pahare de zahăr

-1 pahar de lapte

-1/2 pahar de ulei de floarea soarelui

-5 linguri de cacao

-2 lingurițe de zahăr vanilat (sau extract de vanilie)

-1.5 lingurițe de praf de copt (sau amestec de praf de copt și bicarbonat de sodiu)

-1/2 linguriță de sare de lămâie (sau suc de lămâie, care trebuie adăugat la sfârșit)

-1 pahar de apă clocotită

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți forma în prealabil: tapetați cu hârtie de copt și nu ungeți marginile cu ulei în niciun caz, ca să obțineți un pandișpan neted.

2. Combinați toate ingredientele uscate și amestecați bine.

3. Bateți ouăle într-un bol separat, adăugați laptele și uleiul și continuați să bateți timp de câteva secunde.

4. Între timp fierbeți apa. Turnați amestecul lichid în cel uscat, amestecând continuu.

5. Trebuie să obțineți un aluat dens și vâscos, care se amestecă greu chiar și cu mixerul. Dacă aluatul este lichid, atunci mai adăugați câteva linguri de făină.

6. Continuând să bateți, turnați apa fierbinte și bateți rapid. Adăugați sucul de lămâie (dacă îl folosiți).

7. Aluatul trebuie să fie moderat de lichid și să se scurgă încet de pe mixer. Puneți-l rapid în forma pregătită și dați-l la cuptor.

8. Reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți blatul timp de 90 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii.

9. Faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea este uscată, atunci scoateți pandișpanul din cuptor, iar dacă e umedă și cu resturi de aluat, atunci mai coaceți-l un pic. Lăsați pandișpanul să se răcească în formă.

10. Tăiați pandișpanul în 2 părți egale și ungeți cu crema preferată.

11. De asemenea, puteți prepara pandișpanul la multicooker. Ingredientele și modul de preparare e același, doar că trebuie să țineți cont de câteva secrete.

12. Nu amestecați aluatul în vasul multicooker-ului și nu-l ungeți cu ulei.

13. Fixați programul “Coacere” la 180 de grade și coaceți pandișpanul timp de 60-80 de minute. Faceți testul scobitorii.

14. Scoateți pandișpanul pe un grătar sau pe orice formă cu găuri. Aceasta vor crea o ventilație suplimentară, care va împiedica formarea de condens.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1