Încă un motiv să iubești năutul: o gustare extraordinară din cele mai ieftine ingrediente!

Această gustare este o variație a ouălor scoțiene, doar că în loc de carne tocată se folosește pastă de năut. Veți obține o mâncare aromată, cu crustă crocantă și extrem de gustoasă. Ouăle tăiate au un aspect foarte apetisant. Serviți gustarea cu sosul preferat.

Ouă învelite în pastă de năut

INGREDIENTE

-9 ouă

-1 ceapă

-1 lingură de chimion

-1 lingură de ulei de măsline

-0.35 pahar de coriandru proaspăt

-1.5 pahare de pesmeți

-1 pahar de ulei

-400 g de năut fiert sau conservat

-2 căței de usturoi

-1 lingură de coriandru

-8 fire de ceapă verde

-1 linguriță de sare

-0.3 pahar de semințe de susan

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fierbeți 8 ouă timp de 5 minute și turnați imediat apă rece ca gheața.

2. Prăjiți usturoiul și ceapa mărunțită cu coriandru și chimion până se vor înmuia. Mutați legumele în vasul blenderului sau unui robot de bucătărie. Adăugați năutul, verdeața, oul, uleiul de măsline și sarea. Mărunțiți ingredientele, dar nu până la omogenizare. Amestecați masa obținută cu pesmeți și împărțiți-o în 8 părți.

3. Curățați ouăle și acoperiți-le cu masa de năut, apăsându-le atent. Nu exagerați, ca să nu deteriorați ouăle – gălbenușurile lichide se pot scurge și nu vor fi potrivite pentru mâncare. Dați-le atent prin semințele de susan.

4. Încingeți uleiul într-o cratiță sau o tigaie adâncă. Puneți ouăle atent, puteți folosi un clește și prăjiți-le pe toate părțile.

5. Scoateți ouăle după câteva minute și așezați-le pe prosoape de hârtie, lăsați-le să se răcească un pic, tăiați-le în jumătate și serviți-le cu sosul preferat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1