Încearcă și ghicește ce este – ananas sau dovlecel? Toți vor rămâne cu gura căscată, este un desert de milioane!

Dacă aveți o recoltă bogată de dovlecei, trebuie neapărat să realizați această rețetă dulce. În popor i se spune „ananas”. Aceste felii de un auriu intens sunt foarte ușor de confundat cu un fruct exotic atât la exterior, cât și la gust. Sunt gingași, suculenți și dulci.

Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de dovlecei, dar se recomandă mai tinerei, deoarece sunt mai puțin ațoși și pot fi ușor aranjați în borcane. Puteți alege un suc de ananas mai ieftin, deoarece conține mult zahăr și este exact ce ne trebuie. Să începem!

INGREDIENTE

– 1 kg de dovlecei

– 350 ml de suc de ananas

– 100 g de zahăr

– sare de lămâie, după gust

– vanilie, după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați dovleceii, curățați-i de coajă și tăiați-i în rondele mari cu o grosime de 1.5-2 cm. Faceți o gaură în interior cu un păhăruț. Asigurați-vă că nu au rămas semințe în rondele.

2. Prepararea siropului. Turnați într-o cratiță sucul de ananas și puneți-o la foc. Adăugați 2/3 de linguriță de sare de lămâie și o priză de vanilie. Puneți în acest suc rondelele de dovlecei, aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă încî 15 minute, amestecând continuu și cu grijă.

3. Aranjați dovleceii în borcane sterilizate, turnați siropul fierbinte și etanșați-le. Înfășurați-le cu ceva cald până se răcoresc, apoi păstrați-le la loc răcoros.

Informații utile

Cu cât sunt mai bătrâni dovleceii, cu atât mai mult sirop vor necesita. Puteți adăuga mai mult suc sau diluați-l cu apă. Acest desert este un adevărat deliciu în zilele friguroase de iarnă. De asemenea, puteți obișnui copiii să consume dovlecei. Sunt niște dulciuri sănătoase, de sărbătoare și mai puțin costisitoare. Încercați neapărat această rețetă!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1