Încercați rețeta de khachapuri rapide din bucătăria georgiană – o gustare delicioasă ce vă potolește foamea imediat!

“Khachapuri” este o plăcintă tradițională georgiană foarte gustoasă, care se prepară din aluat pe bază de iaurt și umplutură de brânză, cașcaval și unt.

Se cunosc o mulțime de rețete de preparare a acestei gustoșenii, dar rețeta pe care am selectat-o astăzi pentru dvs este una rapidă, care se prepară foarte ușor. Veți obține khachapuri apetisante și consistente, care se topesc în gură, le puteți servi în calitate de gustare sau ca fel principal, înlocuind cu brio un prânz complet. Savurați-le cu plăcere!

Ingrediente pentru aluat

-250 ml de iaurt sau lapte acru

-1 linguriță rasă de sare

-1 ou

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-2 pahare de făină (aproximativ)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-200 g de brânză de vaci

-200 g de cașcaval

-50 g de unt

-sare și piper negru măcinat – după gust

-verdeață (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați iaurtul cu bicarbonatul de sodiu, adăugați sarea, oul și făina. Frământați aluatul. Dacă aluatul se lipește ușor de mâini, atunci ungeți mâinile cu unt. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.

2. Dați cașcavalul prin răzătoare, amestecați-l cu brânză și unt și presărați verdeața tocată mărunt. Condimentați cu sare și piper negru.

3. Împărțiți aluatul în 8 părți. Întindeți bucățile de aluat sub formă de turte, puneți în mijloc umplutura, lipiți marginile cu mâinile sau cu sucitorul și întindeți khachapuri într-un cerc subțire (cu înălțimea de aproximativ 1.5 cm).

4. Înțepați khachapuri cu o furculiță și coaceți-le pe o tigaie uscată, la foc mic, pe ambele părți. Puneți-le grămadă și ungeți-le cu unt.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1