Înghețată de casă, pe bază de gălbenușuri – o rețetă veche, ce merită toată atenția!

Înghețata Plombir delicată reprezintă unul dintre cele mai adorate deserturi. Amintirile despre acesta evocă o nostalgie palpitantă, care ne aduce înapoi în copilărie. Dar de ce nu reînviem rețeta anterioară? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de înghețată de casă pe bază de gălbenușuri. Acest desert se prepară destul de simplu, din doar 5 ingrediente banale. Înghețata delicioasă de casă vă va cuceri din prima. Deja nu veți mai avea chef să procurați deliciul ice din comerț. Pregătiți, testați și răsfățați familia dragă cu deserturi fine și gustoase.

INGREDIENTE  

– 400 g de zahăr

– 100 g de unt

– 5 ouă

– 1 l de lapte

– 1 linguriță de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc mic. Tăiați untul cuburi și puneți-l în laptele cald din cratiță. Aduceți compoziția până la fierbere.

2. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Combinați într-un bol aparte gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Frecați ingredientele din bol, până obțineți o masă omogenă. Apoi adăugați puțin lapte și amestecați, ca să obțineți o masă asemănătoare cu smântână lichidă.

3. Turnați compoziția de gălbenușuri cu un jet subțire în cratița cu laptele fiert, amestecând încontinuu. Iar aduceți compoziția până la fierbere, amestecând-o încontinuu. Opriți focul.

4. Luați o tavă cu bordura mai înaltă și turnați apă rece în aceasta. Puneți cratița în tavă. Amestecați încontinuu compoziția din cratiță, până devine caldă. Apoi lăsați-o să se răcească complet, amestecând-o periodic.

5. Turnați compoziția apetisantă prin cupe de servit și dați-le la congelator, până îngheață. Serviți înghețată cu fructe proaspete sau fructe de pădure. De asemenea, puteți decora desertul cu ciocolată rasă sau cu fulgi de nucă de cocos. Serviți desertul cu cea mai mare plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1