Înghețată de casă ”Plombir” cu ciocolată! Desertul perfect, din doar 3 ingrediente!

Pe vreme caniculară deliciul preferat este cu siguranță înghețata. Deși este un produs pe cât de poate de accesibil, vă îndemnăm să renunțați la înghețata din comerț în favoarea unui desert de casă special. Vă prezentăm mai jos o rețetă extrem de simplă. Înghețata dulce și aromată de frișcă, acoperită cu o glazură fină de ciocolată va deveni o adevărată vedetă în familie. Uimitor, dar puteți obține un deliciu excepțional din doar 3 ingrediente!

INGREDIENTE

– 300 ml de lapte condensat

– 300 ml de frișcă (de cel puțin 26 %)

– 90 g de ciocolată cu lapte (pentru 4 porții)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți frișca cu ajutorul unui mixer timp de 1-2 minute, până veți obține o spumă (volumul acesteia trebuie să se dubleze). La dorință, puteți folosi un tel.

2. Cu un jet subțire, turnați în bol laptele condensat. Amestecați încontinuu, la viteză mică. Cantitatea de lapte condensat poate varia în funcție de propriile preferințe.

3. Turnați amestecul obținut într-un vas de dimensiunea potrivită, apoi dați-l la congelator.

4. Topiți ciocolata la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde.

5. Turnați câte o porție de ciocolată topită în pahare de unică folosință. Acoperiți cu ciocolată atât fundul paharului, cât și pereții acestuia. Întoarceți paharul deasupra bolului, astfel încât să se scurgă ciocolata în exces. Interiorul paharului trebuie să fie acoperit cu un strat foarte subțire de ciocolată. Dați paharele la congelator pentru 10 minute.

6. Scoateți paharele din congelator și umpleți-le cu înghețată. Înfigeți în fiecare porție câte un bețișor (sau câte o furculiță mică de unică folosință). Dați înghețata la congelator pentru cel puțin 4 ore. Cel mai bine e să o lăsați peste noapte.

7. Scoateți înghețata din congelator. Cu grijă, îndepărtați paharele de unică folosință.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1