Ingredientul secret al unei marinade de succes – zeama de la murături! Obțineți cea mai moale, fragedă și suculentă carne!

Carnea la cuptor este un fel de mâncare adorat de toți carnivorii înrăiți. Este foarte simplu să preparați carnea astfel încât aceasta să fie delicioasă, fină și mole. Vă prezentăm mai jos un ingredient secret, care vă asigură cea mai bună marinadă.

Puteți prepara atât carnea de porc sau vită, cât și cea de pasăre. Rețeta marinadei este bună pentru orice carne tare, chiar și pentru vânat sau pentru păsări întregi.

Cu siguranță, marinada pentru carne merită o atenție deosebită dacă doriți să obțineți un fel de mâncare suculent și delicios. Pentru marinadă se potrivește orice tip de saramură, fie de la roșii, castraveți, varză sau chiar măsline. Iată câteva trucuri utile pentru a pregăti în cel mai simplu mod cea mai deosebită carne:

1. Carnea cea mai tare, precum cea de animal sălbatic, înmuiați-o în saramură pentru câteva ore. Apoi acoperiți vasul cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Lăsați-o peste noapte.

2. Carnea pasărilor de casă mai bătrâne, sau cea de miel trebuie ținută în saramură timp de 5-6 ore.

3. Carnea de porc, vită sau pasăre din comerț va reuși să se marineze în saramură timp de 2 ore, înainte de a fi preparată.

4. La fel, cu ajutorul saramurii, obțineți niște frigăruie delicioase.

”CEAFĂ DE PORC LA CUPTOR”

Ingrediente

– 4 kg carne de porc (ceafă)

– zeamă de la castraveți murați

– zeamă de la varză murată

– usturoi

– sare

– ceapă

– morcov

– ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați zeama de castraveți și cea de varză într-un vas.

2. Înfigeți cu cuțitul carnea în câteva locuri și înmuiați-o în vasul cu saramură pentru 2 ore.

3. Curățați și tocați ceapa cu morcovul. Prăjiți legumele într-o tigaie cu ulei încins.

4. Cu 15 minute înainte de a da carnea la cuptor, frecați-o cu usturoi și sare. Aranjați carnea pe folie de aluminiu. Deasupra aranjați amestecul de ceapă cu morcov. La aceasta mai adăugați puțină ceapă proaspătă tocată.

5. Înveliți carnea în folie de aluminiu și lăsați-o la temperatura camerei timp de 25 de minute.

6. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit timp de 80 de minute. Cuptorul trebuie să fie setat la temperatura maximă.

7. Îndepărtați folia de aluminiu și ungeți carnea cu ulei. Întoarceți carnea la cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumenește.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1