Întăriți tulpinile tinere corect și asigurați răsadurile de castraveți cu îngrășămintele necesare – o roadă bogată este asigurată!

Cum să plantați și creșteți castraveți de casă, cum să-i fertilizați și cel mai important – când și cât de des să faceți acest lucru? Echipa noastră, drag amator ale bucatelor delicioase, vă răspunde la aceste întrebări. Nimic nu poate fi pe placul unui grădinar mai mult decât o recoltă bună. Dacă preferați să cultivați legume, dar toată munca nici pe jumătate nu este răsplătită de cantitatea castraveților, atunci este timpul să schimbați ceva. Nu-i așa?

Cultivarea castraveților

Cultivarea castraveților în răsaduri dă o roadă mai rapidă, în doar două săptămâni. Dar, cu toate acestea, mulți preferă să aibă grijă să crească germeni tineri singuri și să aleagă metoda obișnuită de plantare a castraveților, adică cu semințe. De aceea, astăzi vom acorda o atenție specială plantării corespunzătoare a semințelor de castraveți.

Înainte de plantare, trebuie să aveți grijă de prelucrarea calitativă a semințelor. Deci, pentru început, semințele trebuie dezinfectate. Pentru a face acest lucru, pur și simplu amestecați 30 ml de decoct de pulpă de usturoi cu 100 ml de apă rece și țineți semințele în această soluție timp de 60 de minute. Apoi, scoateți semințele și le transferați într-o pungă mică, din țesătură naturală.

După, pregătiți o altă soluție. Se amestecă 1 litru de apă cu 1 linguriță de cenușă de lemn cernută și 1 linguriță de îngrășământ Amia (azot-fosfor-potasiu). Apoi înmuiați punga cu semințele de castraveți în soluția pregătită și le lăsați pentru 10-12 ore. Sau puteți înmuia semințele chiar peste noapte, iar dimineața treceți la următoarea etapă de prelucrare.

În ceea ce privește următoarea etapă, acum semințele trebuie spălate cu apă pură și răspândite uniform pe o cârpă ușor umedă. Apoi, trebuie să găsiți un loc în casă în care temperatura aerului să nu scadă sub 20°C. Lăsați semințele pentru 2 zile.

Când semințele se vor umfla complet, rămâne doar să le dați la frigider pentru 24 de ore. Apoi puteți trece direct la plantarea lor.

Plantarea castraveților

Castraveții în general, reprezintă o cultură nepretențioasă. Aproape orice sol este potrivit pentru cultivarea acestora. Dar, cel mai favorabil mediu pentru castraveți va fi un amestec de rumeguș de lemn cu humus, turbă și pământ acoperit cu un strat dens de iarbă, în proporție de 1: 1: 1: 1.

Cu o zi înainte de plantare, udați paturile cu o soluție din 10 litri de apă caldă și 1 linguriță de sulfat de cupru. Apoi, în ziua de plantare, săpați copci de aproximativ 5 cm adâncime, la o distanță de jumătate de metru una de cealaltă.

După, rămâne doar să puneți semințele prin copci, apoi acoperiți-le cu pământ și udați-le cu apă.

Cum îngrijiți de castraveți

În primele 3 săptămâni de la plantarea semințelor, trebuie să prășiți în mod regulat solul până la o adâncime de aproximativ 3 cm. Apoi, frecvența prășirii poate fi redusă la 1 dată pe săptămână.

În plus, trebuie să monitorizați cu atenție prezența buruienilor în paturi și să le eliminați imediat.

Înainte de înflorire, paturile de castraveți trebuie udate cu apă caldă în fiecare săptămână. Apoi, deja în timpul creșterii castraveților, planta necesită mai multă umiditate. Prin urmare, în această perioadă, acestea trebuie udate de 2-3 ori mai des.

Pentru a deveni fericitul proprietar ale unei roade bogate de castraveți, ar trebui să efectuați o hrănire complexă cu îngrășăminte.

În loc de apă simplă, paturile trebuie udate cu soluție de uree toată vara. Acest lucru va proteja plantele de lipsa de azot și va întări castraveții.

Pentru hrănirea complexă se pot utiliza și îngrășăminte cu potasiu-fosfor.

Grija pentru castraveți implică, de asemenea, legarea la timp a lăstarilor plantei. La fel de important este să fixați tulpina principală a plantei castravetelui, după formarea celei de-a șaptea frunze pe ea.

Toate acestea stimulează ramificarea plantei și crește productivitatea.

O roadă bogată să aveți!

1