Învață cum să faci un șuberec cu aluat crocant și umplutură suculentă. Gustos, simplu și ușor de preparat

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă foarte simplă de șuberec care o să vă surprindă plăcut. Aluatul se amestecă cu o furculiță și vesela rămâne curată.

Veți obține niște șuberece încântătoare, foarte gustoase și delicate, suculente în interior și crocante la exterior. Este o rețetă foarte simplă și cu un rezultat excelent. Savurați cu plăcere aceste delicioase plăcințele, foarte fine și consistente.

Ingrediente

-3 pahare de făină

-1 pahar de apă rece

-125 g de unt

-450 g de carne tocată

-1-2 cepe

-100-150 ml de apă cu gheață mărunțită (pentru tocătură)

-0.5 linguriță de condimente pentru carnea tocată

-0.5 linguriță de mărar uscat

-ulei pentru prăjit

-sare și piper negru măcinat – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Cerneți cantitatea necesară de făină într-un bol adânc.

2. Adăugați 0.5 linguriță de sare. Turnați rapid apa și amestecați aluatul cu o furculiță până la apariția cocoloașelor.

3. Topiți untul și aduceți-l la fierbere. Turnați untul fierbinte în aluat și amestecați rapid cu furculița. Veți obține un aluat foarte moale și gingaș. 4. Adunați aluatul într-o bilă, înveliți-l într-o folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1.5-2 ore.

5. Împărțiți aluatul în 16-18 bucăți și rulați-le în bile (fiecare bilă este un viitor șuberec).

6. Adăugați în carnea tocată ceapa dată prin mașina de tocat, sarea și piperul după gust, condimentele și mărarul uscat. Amestecați bine toate ingredientele și adăugați apa cu gheață (cantitatea de apă depinde de tipul cărnii tocate, trebuie să fie în final apos). Amestecați bine încă o dată.

7. Presărați masa de lucru cu un pic de făină. Întindeți subțire fiecare bilă de aluat și puneți câte o lingură de umplutură. Formați șuberecele, înveliți umplutura cu aluat și lipiți marginile cu o furculiță.

8. Turnați o cantitate suficientă de ulei într-o cratiță și așezați șuberecele în ulei. Prăjiți-le la foc mediu câte 2-4 minute pe fiecare parte (timpul de prăjire depinde de gustul dvs). Așezați șuberecele gustoase pe un platou. Se servesc fierbinți. Cei dragi vor aprecia cu siguranță efortul depus.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1