Învață să prepari aluatul foietaj perfect pentru legendarul tort “Napoleon”

Echipa Bucătarul.eu vă împărtășește o rețetă simplă de aluat foietaj pentru celebrul tort “Napoleon”. Cu acest aluat veți obține un tort moale, delicios și delicat, așa cum trebuie să fie un tort împărătesc.

Blaturile sunt formate din straturi foarte fine și fragede, iar în combinație cu crema creează un tort deosebit și rafinat. Acum veți ști care este farmecul acestui extraordinar deliciu.

Ingrediente

– 3 pahare de făină

– ¾ pahar de apă cu gheață

– 250 g de unt

– 1 lingură de oțet de mere

– 1 ou

– ½ linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele. Dați un pahar de apă la congelator, untul trebuie să fie de temperatura camerei. Cerneți făina.

2. Tăiați untul cu un cuțit și puneți-l în făină, frecați repede cu mâinile ca să obțineți firimituri, apoi spargeți oul, turnați apa rece și amestecați încă o dată. Adăugați sarea și oțetul și amestecați până veți obține un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două părți, apoi împărțiți fiecare parte de aluat în 2 sau 4 bucăți – în funcție de înălțimea și diametrul blaturilor pe care doriți să le obțineți.

3. Întindeți fiecare bucată de aluat și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Lăsați-le să se răcească, ungeți fiecare blat cu cremă și așezați-le unul peste celălalt.

4. De obicei, tai tortul sub formă de cerc, ca să fie rotund, dau resturile de blat prin răzătoare și presar tortul. Tortul este foarte gustos și frumos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1