Învață să prepari bezele moi acasă – gustoase, aromate și foarte pufoase!

Bezelele moi sau Marshmallow sunt dulciurile pe care le-am îndrăgit pentru ca sunt foarte moi și pufoase, au o textură lipicioasă și ușor gumată. Astăzi vă prezentăm o rețetă excelentă de preparare a acestor delicii în condiții casnice. Veți obține bezele gustoase, aromate, foarte pufoase și ușor lipicioase. Savurați-le cu plăcere alături de cei dragi!

Ingrediente

-1 l de iaurt sau lapte acru

-¾ pahar de smântână cu conținut scăzut de grăsime

-1 pahar de zahăr

-2 linguri de gelatină

-2 pahare de apă

-½ pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Înmuiați gelatina în apă caldă pentru 30-40 de minute, apoi puneți-o la foc mic, amestecând-o continuu, aduceți amestecul la fierbere și luați-l de pe foc, lăsați să se răcească până va fi de temperatura camerei.

2. Amestecați iaurtul, smântâna, zahărul și zahărul vanilat, bateți masa cu un tel sau cu mixerul timp de 5-6 minute. Continuând să bateți, încorporați gelatina într-un flux subțire și bateți încă 4-5 minute.

3. Puneți masa obținută într-o formă și dați-o la frigider pentru 3-6 ore. După ce desertul s-a întărit, tăiați-l în bucăți porționate. Puteți folosi forme pentru biscuiți în loc de cuțit. Bezelele de casă se combină perfect cu nucile tocate și cu fructele de pădure din dulceața preferată, doar că acest adaos delicios va adăuga desertului mai multe calorii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1