Învață să prepari cei mai delicioși mici de casă – rețeta pas cu pas!

Micii sau mititeii sunt o specialitate exclusiv românească, preparată din carne tocată, usturoi și alte condimente. Astăzi echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă gustoasă de mici de casă, care se prepară la tigaie, după care sunt înăbușiți. Acești mici sunt foarte suculenți, gingași și extrem de gustoși.

Micii de casă sunt atât de aromați, încât nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Încercați neapărat rețeta și serviți micii cu garnitura preferată.

Ingrediente

-700 g de carne de porc (proaspătă)

-300 g de carne de vită (proaspătă)

-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

-1.5-2 linguri de amidon

-0.5-1 pahar de lapte

-2 cepe (1 ceapă pentru înăbușit și 1 ceapă pentru servire)

-2-3 frunze de dafin

-5-10 căței de usturoi

-sare după gust

-piper (măcinat după gust, 10-15 boabe de piper)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Trebuie să folosiți neapărat carne proaspătă. Dați carnea de 2 ori prin mașina de tocat cu grilă mică. Pregătiți toate ingredientele necesare.

2. Adăugați o priză de bicarbonat de sodiu, sare, piper, aproximativ 1.5-2 linguri de amidon și usturoiul mărunțit (adăugați usturoi după gust). Amestecând tocătura, adăugați treptat laptele. Am folosit un pahar de lapte. Amestecați bine, acoperiți tocătura cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru câteva ore.

3. Scoateți tocătura din frigider și preparați micii. Introduceți în mașina de tocat duza pentru cârnați și formați micii, ca în imaginea de mai jos. Ungeți mâinile în prealabil cu ulei. De asemenea, puteți forma micii cu mâinile.

4. Prăjiți micii la foc mare pe toate părțile până se rumenesc și așezați-i într-o cratiță cu fund gros sau într-un ceaun.

5. Tăiați ceapa rondele și puneți-o deasupra micilor, presărați boabele de piper și frunzele de dafin.

6. Turnați deasupra apă clocotită (sărați apa după gust). Acoperiți cratița cu un capac și aduceți la fierbere. Reduceți focul și înăbușiți micii până vor fi gata, timp de aproximativ 30 de minute.

7. Micii de casă sunt gata.

8. Serviți micii cu garnitura preferată. Noi i-am servit cu piure de cartofi.

9. Micii pot fi serviți și cu mazăre verde și ceapă. Sunt delicioși și cu mujdei.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1