Învață să prepari cel mai bun pește afumat la grătar – un deliciu gastronomic pentru toți gurmanzii!

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă super delicioasă de pește afumat la grătar, care se prepară foarte simplu și ușor. Ingredientele sunt foarte simple, în schimb rezultatul este unul fabulos.

Invitați-vă prietenii la un picnic și savurați acest deliciu afumat alături de o halbă de bere. Toți vor fi surprinși de gustul uimitor al peștelui.

Ingrediente

– 1 pește (oricare)

– 4 lingurițe de sos de soia (Kikkoman)

– 1 linguriță de suc de lămâie

– 1 linguriță de ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine peștele (am folosit macrou), scoateți intestinele și curățați-l bine în interior. Dacă veți afuma somon sau biban, atunci trebuie să-l legați cu un fir de ață, ca să nu se rupă în bucăți. Preparați marinata: amestecați sosul de soia cu uleiul de măsline și sucul de lămâie. Marinați peștele timp de o oră (cel mai bine peste noapte). La dorință, puteți pune în interiorul peștelui felii de lămâie, fire de mărar și un cățel de usturoi zdrobit.

2. Pentru afumarea peștelui folosiți așchii de lemn. Înmuiați așchiile în apă timp de 20 de minute, apoi scurgeți-le bine și puneți-le pe cărbunii fierbinți.

3. Puneți peștele pe grătar.

4. Acoperiți peștele cu o cratiță sau cu o tigaie adâncă. Așchiile umede vor mocni și vor afuma peștele.

5. Focul a fost mediu și peștele s-a afumat timp de 25-30 de minute. Astfel puteți afuma și puiul, timpul de preparare va fi de 45-50 de minute. După ce veți scoate cratița, puteți unge peștele deasupra cu sos (opțional).

6. Peștele afumat este gata.

7. Serviți peștele cald sau rece, este delicios. Pielea se ia foarte ușor, iar dedesubt este un strat foarte lucios și gingaș de grăsime.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1