Învață să prepari rapid aluatul foietaj cu drojdie. O rețetă excelentă pentru toate gospodinele!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă uimitoare de preparare a aluatului foietaj cu drojdie în condiții casnice. Din acest aluat puteți prepara plăcinte cu carne, cornuri, chifle și absolut orice. Nimic nu se compară cu un produs natural de casă, pregătit cu multă dragoste.

Această rețetă este foarte simplă și ușor de preparat, untul se adaugă direct în făină și se amestecă aluatul. Este foarte important ca toate ingredientele să fie reci, cu excepția apei în care se dizolvă drojdia.

Trebuie să folosiți untul cu un conținut maxim de grăsimi. Încercând această rețetă veți renunța pentru totdeauna la aluatul din magazine!

Ingrediente

– 3 pahare de făină

– 7 g de drojdie uscată

– 85 ml de apă

– 3 lingurițe de zahăr

– 300 g de unt

– 130 ml de lapte

– 1 ou

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați drojdia în apă caldă, lăsați să stea până la apariția bulelor. Adăugați oul și laptele, amestecați cu ajutorul unei furculițe.

2. Cerneți făina pe masă, adăugați zahărul și sarea. Tăiați untul în bucăți mari și așezați-l deasupra făinii.

3. Mărunțiți untul cu un cuțit plat și combinați-l cu făina. Turnați maiaua și amestecați ingredientele, nu frământați aluatul dar formați o bilă. Înveliți-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

4. Întindeți aluatul în felul următor: luați partea de aluat cu care veți lucra, tăiați-o în cuburi de mărime medie și așezați-le pe o bucată de folie alimentară, acoperiți-le cu altă bucată de folie și apoi întindeți-le.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1