Învățați să preparați cea mai spectaculoasă ruladă “Girafa” – copiii vor fi încântați de acest desert!

Ruladele de pandișpan sunt unele dintre cele mai ușoare rețete, care se prepară în câteva minute, din puține ingrediente pe care le aveți la îndemână și le puteți umple cu orice fel de topping. Rulada “Girafa” este una deosebită care imită pielea de girafă și îi va încânta pe cei mici.

Pe lângă faptul că este foarte spectaculoasă, această ruladă creativă este extraordinar de gustoasă, moale și pur și simplu minunată. Acest desert magnific va fi pe placul tuturor!

Ingrediente pentru aluat

-5 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 pahar de făină

-3-4 linguri de cacao

-o priză de sare măruntă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-1 borcan de 400 ml de lapte condensat fiert

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Aluatul pentru această ruladă este de pandișpan. Desenați pe o hârtie de copt de mărimea tăvii (am folosit o tavă mică cu dimensiunile de 20*30 cm) modelul de girafă, trasați cu creionul linii groase.

2. Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți gălbenușurile cu 0.5 pahar de zahăr până veți obține o spumă densă.

3. Bateți albușurile cu o priză de sare până veți obține o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați treptat zahărul rămas și continuați să bateți.

4. Combinați atent masa de gălbenușuri cu cea de albușuri, amestecând cu o lingură de sus în jos.

5. Adăugați treptat făina cernută prin sită și amestecați aluatul atent de sus în jos.

6. Tapetați tava cu hârtie albă (ca să se vadă desenul mai bine) și apoi cu hârtia de copt cu desenul în partea de jos. Ungeți hârtia și părțile laterale ale tăvii cu ulei. Așezați aluatul pe desen cu ajutorul unui seringi sau sac de patiserie. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 2-3 minute.

7. În acest timp cerneți cacao în aluatul rămas și amestecați atent.

8. Scoateți tava din cuptor.

9. Turnați aluatul peste desen și nivelați-l cu un screper. Trebuie să faceți acest lucru cât mai rapid.

10. Puneți tava din nou în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 18-20 de minute (timpul de coacere depinde de cuptor și de grosimea aluatului). Scoateți pandișpanul copt și întoarceți-l pe un prosop. Înlăturați hârtia de copt.

11. Întoarceți pandișpanul și ungeți-l cu lapte condensat fiert (puteți folosi și alte umpluturi, de ex: banane,gem). Rulați rulada cu ajutorul prosopului și lăsați să se răcească.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1