Învățați să preparați clătite perfecte. 9 secrete pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

Clătitele sunt preferate de mulți dintre noi, însă nu fiecare știe cum să le prepare corect. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 9 secrete pentru prepararea celor mai gustoase și apetisante clătite. Atrageți atenția la aceste mici detalii, care sunt foarte importante și veți obține mereu clătite ideale, gingașe și frumoase.

Secretele preparării clătitelor

1. Lichidul pe care îl adăugați în clătite trebuie să fie fierbinte, ca să măriți aderența făinii.

2. Ca să obțineți clătite gustoase și frumoase, trebuie să lăsați făina cernută să stea puțin înainte de a o folosi.

3. Adăugați sare și zahăr conform rețetei. Aluatul prea sărat fermentează rău, iar clătitele obținute sunt palide. Din cauza excesului de zahăr, aluatul devine dur.

4. Dacă veți dizolva făina în apă sărată, atunci în aluat nu vor fi cocoloașe.

5. Înainte de a prăji clătitele, trebuie să presărați tigaia cu sare, apoi s-o frecați cu un șervețel, după care să turnați uleiul (untul) și aluatul.

6. Este mai comod să prăjiți clătitele în 2 tigăi și să țineți a treia tigaie la foc mic. În aceasta puteți pune clătitele și să le ungeți cu unt încălzit. Este de dorit să întoarceți teancul de clătite din când în când, astfel ca să nu se răcească prima clătita după ce veți termina de prăjit ultima clătită.

7. Dacă clătita se rupe când o întoarceți, atunci trebuie să adăugați în aluat făină și ouă.

8. Ca să încălziți clătitele, trebuie să acoperiți teancul cu folie de staniol și să puneți clătitele în cuptorul preîncălzit la 140 de grade, pe raftul superior timp de 10-15 minute.

9. Deseori nu mâncăm toate clătitele pe care le-am preparat, iar a doua zi nu mai sunt la fel de gustoase și proaspete. Ca să împrospătați clătitele, trebuie să presărați fiecare clătită pe o parte (partea interioară) cu puțin zahăr, să le pliați în 4, să le puneți pe o tavă unsă cu puțin unt sau tapetată cu hârtie de copt și să le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă timp de 4-5 minute. Aveți grijă ca să nu se ardă. Veți obține clătite crocante, caramelizate și mai gustoase decât cele anterioare. Încercați neapărat acest truc!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1