Iodul și laptele au alungat afidele de pe trandafirii mei!

Cele mai respingătoare și longevive dintre toți dăunătorii sunt afidele. Afidele capturează grădina și este foarte dificil să scapi de ele. Adineauri am scăpat de afide și am o grădină extraordinar de frumoasă, dar, trece o săptămână și insectele dăunătoare sunt din nou pe trandafirii mei, de parcă nici nu au dispărut. Pe fiecare frunză, pe fiecare floare, pe fiecare trandafir. Evident, aspectul era complet ruinat Așa că a trebuit să muncesc din greu până am găsit un mod eficient de a scăpa de afide.

Ce trebuie să aveți pentru a lupta împotriva afidelor:

– un flaconaș de iod

– 100 ml de lapte

– 1 l de apă

– o pompiță

– sticlă de plastic de 2 l cu pulverizator

Ce trebuie să faceți:

1. Turnați în sticla cu pulverizator 1 l de apă. Colectați într-o pompiță 0.5 ml de iod și îl turnați-l în lapte, apoi amestecați-l. Laptele va dobândi o nuanță gălbuie.

2. Turnați amestecul de lapte în sticla cu pulverizator, unde este deja turnat 1 l de apă. Agitați sticla și puteți începe să pulverizați trandafirii și alte plante care au afide.

Această soluție combate eficient nu numai afidele, ci este și o prevenire excelentă împotriva fungii. Plantele de roșii, de asemenea, sunt tratate de fitoftoroză, datorită acestei soluții.

Folosesc această soluție deja de câțiva ani. O grădină frumoasă să aveți!

1