Jeleu de casă cu ghimbir

Jeleurile de fructe sunt preferatele micuților, iar dacă aveți posibilitatea să faceți acest desert, cu siguranță veți avea o preocupare foarte plăcută și interesantă pentru copiii dvs. Este un desert fin și aromat, un deliciu potrivit oricărei ocazii, pentru care doriți să pregătiți ceva deosebit și rafinat cu care să vă încântați familia sau musafirii.

Ingrediente

– 2 mere medii

– 5 mandarine medii

– 3 lingurițe rase de praf de agar-agar

– 0.25 linguriță de ghimbir

– 0.5 linguriță de praf de curcuma

– zahăr

Mod de preparare

1. Puneți praful de agar-agar într-un vas. Turnați 3 linguri de apă și lăsați-l la înmuiat pentru aproximativ jumătate de oră.

2. Curățați mandarinele de coajă. Înlăturați pielița și semințele. Pentru ca desertul să fie mai fin curățați și merele de coajă. Înlăturați-le semințele și tăiați-le cubulețe.

3. Mărunțiți fructele cu ajutorul blenderului. Puneți piureul obținut în cratiță, adăugați zahărul și condimentele (curcumaua și ghimbirul) și blanșați-le circa 3 minute. Puneți cantitatea de zahăr dorită în funcție de fructele alese și cât de dulce doriți să fie desertul. Dacă merele și mandarinele sunt acre, adăugați mai mult zahăr.

4. Adăugați în compoziția din cratiță praful de agar-agar și fierbeți-o încă un minut (puterea de gelificare a agar-agar-ului este foarte mare și se obține doar la fierbere, spre deosebire de gelatină care, dimpotrivă, la fierbere își pierde această calitate).

5. Turnați amestecul într-o formă și lăsați-l să se răcorească timp de 2 ore. Apoi desprindeți marginile jeleului, ajutându-vă de o paletă de plastic și răsturnați-l, cu grijă, pe un blat de lemn.

6. Tăiați jeleul cubulețe și treceți-le prin zahăr.

Notă: Puteți folosi și alte fructe, în funcție de preferințe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1