Jeleu de mere care poate fi preparat din orice soi de mere

Amatorii de gemuri vor fi încântați de această rețetă. Jeleul de mere este foarte frumos și gustos, ne amintește de miere. Cele mai potrivite sunt soiurile de mere acre. Dacă aveți fructe mai dulci, atunci trebuie să adăugați puțină mai multă sare de lămâie. Rețeta clasică conține și nuci, dar puteți să nu le puneți.

Important! Jeleu se fierbe la foc tare, de aceea este necesar să folosiți o cratiță cu fund dublu. Jeleul de mere este perfect pentru iarnă. Puteți să-l mâncați pe pâine sau puteți să-l folosiți la prăjituri, clătite sau la alte bucate.

Cantitatea de zahăr din componența ingredientelor este calculată la 1 litru de suc, cantitatea de nuci și sare de lămâie la 1 litru de jeleu. Din kilograme de mere veți obține aproximativ un litru de jeleu.

INGREDIENTE

-2 kg de mere

-2 lămâi

-150-200 ml de apă

-750 g de zahăr

-1 linguriță de sare de lămâie

-50 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și uscați merele. Tăiați-le în 8 părți. Cantitatea de mere pregătite astfel trebuie să fie de 2 kg.

2. Tăiați lămâile și tăiați-le felii, adăugați-le în mere. Turnați apă astfel încât să fie acoperite fructele. Puneți cratița pe foc, aduceți la punctul de fierbere și fierbeți la foc mediu până se înmoaie merele (aproximativ 20 de minute).

3. Apoi puneți fructele într-o sită. Strecurați-le prin câteva straturi de tifon. Dacă este necesar strecurați-le încă o dată.

4. Adăugați în sucul rezultat zahărul și puneți din nou cratița pe foc. Fierbeți la foc tare timp de 60 de minute. Puteți verifica dacă este gata sau nu după o picătură de jeleu. Puneți puțin jeleu pe o farfurie, peste câteva minute se va răci și nu se va scurge. Dacă jeleu este gata, acesta va avea o culoare roșie de chihlimbar.

5. Cu 2-3 minute înainte de a lua cratița de pe foc adăugați sarea de lămâie și nucile mărunțite.

6. Luați cratița de pe foc și turnați-o în borcane sterilizate. Capsați borcanele și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele la loc răcoros.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1