Jeleu de smântână cu cacao – desertul preferat încă din copilărie! Alb, negru sau bicolor, obțineți de fiecare dată un deliciu nou!

Deserturile din jeleu sunt delicioase și perfecte pentru vară. Acestea mereu atrag atenția tuturor prin modul de servire deosebit. Deserturile din jeleu sunt perfecte pentru copii, au un aspect atrăgător și apetisant. Vă prezentăm rețeta unui jeleu de smântână cu pudră de cacao, ce este extrem de savuros. Chiar dacă se prepara destul de simplu, obțineți un desert deosebit de frumos.

INGREDIENTE

– 8 linguri de smântână 20%

– 20 g de gelatină

– 400 ml de apă

– 2 linguri pudră de cacao

– 5-6 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați gelatina în apă caldă.

2. Amestecați bine într-un bol smântâna la temperatura camerei cu zahărul, până cristalele se dizolvă. Cu un jet subțire, turnați gelatina dizolvată în amestecul obținut. Amestecați.

3. Împărțiți compoziția în două părți egale. Amestecați o porție de jeleu de smântână cu 2 linguri de cacao.

4. Pregătiți boluri transparente pentru desert. Turnați un strat de jeleu de smântâna și dați bolurile la frigider, să se prindă.

5. Scoateți bolurile din frigider și turnați un strat de jeleu de smântâna cu pudră de cacao. Alternați astfel straturile până umpleți bolurile. Dați desertul la frigider, până se prind toate straturile de jeleu. La dorință, decorați desertul cu ciocolată rasă sau formați la suprafața acestuia un desen cu ajutorul unei scobitori (înainte ca jeleul să se prindă).

Notă: Dacă doriți doar jeleu din smântână, nu folosiți pudra de cacao. Dacă însă nu doriți să pregătiți un jeleu bicolor, ci doar cu cacao, folosiți 3 linguri de pudră de cacao pentru toată compoziția.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1