Katlama cu carne tocată – mai simplu nu se poate. Dispar imediat de pe masă!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă genială de Katlama de casă cu umplutură din carne. Este o gustare specială, ce dispare imediat din farfurie. Deliciul aromat și apetisant se prepară foarte ușor, chiar fără bătăi de cap. Din cele mai banale ingrediente care mereu le găsiți în bucătăria dvs, veți prepara niște turte apetisante și savuroase. Uimiți familia dragă cu delicii superbe, ce se pregătesc simplu, dar cu plăcere.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 300 ml de apă

– 500 g de făină cernută

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 200 g de unt

– 400 g de carne tocată

– 2-3 cepe

– sare după gust

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– condimente după gust (1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de zira, 1 linguriță de busuioc măcinat uscat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-un bol și adăugați sare, apoi amestecați bine. Turnați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

2. Acoperiți bolul cu aluat cu un capac sau prosop. Lăsați aluatul să se odihnească.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici.

4. Topiți untul într-o tigaie încinsă, apoi adăugați carnea tocată și ceapa tăiată cuburi. Amestecați ingredientele din tigaie, presărați-le cu piper negru măcinat și potriviți-le cu condimente după gust. Mixați bine umplutura, apoi înăbușiți-o sub capac timp de 20 de minute, la foc mic.

5. Puneți umplutura într-o farfurie. Lăsați-o să se răcească.

6. Așezați aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 4 părți egale. Modelați bile din aluatul împărțit.

7. Luați o bilă de aluat (cele 3 lăsați-le în bol sub capac), puneți-o pe masa înfăinată și întindeți un blat rotund, mare și foarte subțire, folosind făcălețul de lemn îngust.

8. Puneți pe centrul blatului un capac. Tăiați blatul în 8 segmente, precum în poza de mai jos. Apoi îndepărtați capacul.

9. Răspândiți pe centrul blatului 2 linguri de umplutură. Acoperiți umplutura cu un segment de aluat și aplatizați-l ușor. Apoi răspândiți 2 linguri de umplutură pe segmentul de aluat. Acoperiți cu următorul segment. Deci, suprapuneți segmentele de aluat rămase și între ele răspândiți umplutura. Ultimul strat trebuie să-l constituie aluatul.

10. Încingeți o tigaie și ungeți-o cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon. Puneți turta în tigaia încinsă și prăjiți-o sub capac, la foc moderat, până se va rumeni frumos.

11. Ungeți suprafața turtei cu ulei vegetal și întoarceți-o pe partea opusă. Ungeți și partea rumenă a turtei cu ulei vegetal. Prăjiți turta sub capac până se va rumeni frumos. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

12. Așezați deliciul aromat și apetisant pe o farfurie. Serviți cu mare plăcere, alături de sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1