”Katlama” delicioasă și deosebit de gingașă – nu te poți opri din mâncat!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de ”katlama” cu umplutură savuroasă. ”Katlama” este un fel de plăcintă prăjită la tigaie, din bucătăria tătară, uzbecă și turcească, care se prepară din aluat nedospit. La dorință, puteți înlocui umplutura de pui cu cea pe care o preferați. Plăcinta are o aromă divină și un gust extraordinar.

INGREDIENTE  PENTRU ALUAT

– 400 g de făină cernută

– 1 linguriță de sare

– 230 ml de apă caldă

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– piept de pui

– 4 cepe

– 50 ml de ulei vegetal

– sare și piper negru măcinat după gust

– chimen după gust

– coriandru după gust

– brânză topită

– cașcaval topit felii

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: amestecați într-un bol făina cernută cu sarea. Apoi turnați apa și uleiul vegetal. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.

2. Acoperiți bolul cu un fragment de folie alimentară. Lăsați aluatul la temperatura camerei pe timp ce pregătiți umplutura.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o bine și tăiați-o cuburi mici. Tocați pieptul de pui, folosind mașina de tocat carne.

4. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va înmuia. Apoi adăugați carnea tocată. Amestecați ingredientele din tigaie, apoi potriviți-le cu condimente după gust. Amestecați și înăbușiți umplutura, până se evaporă excesul de lichid.

5. Dați brânza topită prin răzătoarea mare. Pentru comoditate, preventiv dați-o la congelator.

6. Așezați covorul de silicon pe suprafața de lucru. Luați aluatul, așezați-l pe covor și mai frământați-l puțin, apoi modelați o bilă. Acoperiți aluatul cu un bol și iar lăsați-l pentru 20 de minute.

7. Împărțiți aluatul în 6 părți egale. Formați bile din aluat.

8. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe covorul de silicon, iar celelalte bile acoperiți-le cu folie alimentară.

9. Întindeți un blat rotund din bila de aluat, folosind făcălețul de lemn. Presărați blatul cu brânza topită pe centru, apoi așezați umplutura. Acoperiți umplutura cu o felie de cașcaval.

10. Pliați blatul cu umplutură într-o formă de plic. Aplatizați ușor plicul obținut, folosind făcălețul din lemn. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

11. Prăjiți plăcintele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se va rumeni frumos.

12. Așezați plăcintele pe o farfurie și acoperiți-le cu un capac sau bol. Lăsați-le pentru 10-15 minute. Tăiați deliciul aromat și apetisant în 2 jumătăți egale și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1