Katlama turcească cu mac: vă asigurăm că e o rețetă magică! Se prepară în doar 20 de minute.

“Katlama” este o prăjitură dulce din bucătăria turcească, care se prepară din aluat nedospit, este stratificată, cu blatul superior crocant și cu multă umplutură de mac. La dorință puteți adăuga nuci în umplutură. Această prăjitură are o aromă divină și un gust excepțional. Încercați s-o preparați ca să vă convingeți cât de gustos este acest deliciu turcesc.

INGREDIENTE 

-200 g de unt

-170 g de zahăr

-350 g de făină

-250 g de mac

-1/2 pahar de lapte

-1 ou

-1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți macul pentru umplutură. Presărați macul într-o tigaie uscată și încinsă și prăjiți-l, amestecându-l până va apărea o aromă plăcută. Luați-l de pe foc, presărați-l într-un bol și amestecați-l cu 150 g de zahăr.

2. Aluatul.Topiți 50 g de unt, adăugați zahărul rămas (20 g) și sarea. Turnați laptele și amestecați până la omogenizare. Adăugați oul și amestecați încă o dată.

3. Presărați treptat făina și frământați un aluat rigid, care să nu se lipească de mâini. Întindeți aluatul într-un strat cu grosimea de cel mult 3 mm. Topiți 150 g de unt și ungeți stratul din abundență. Așezați deasupra uniform macul cu zahăr.

4. Îndoiți marginile de aluat spre centru, ungeți aluatul cu unt și presărați-l cu mac, apoi pliați aluatul în două (de-a lungul). Repetați procedura cu unt și mac și pliați aluatul transversal.

5. Mutați katlamaua în formă și coaceți-o la 180-200 de grade timp de 20-30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1