Ketchup delicios de casă – descoperiți cea mai simplă și rapidă rețetă de preparare a unui sos de casă uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de ketchup delicios de casă. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de a obține un deliciu uimitor, după care veți ocoli rafturile cu ketchup din comerț. Obțineți un sos de casă deosebit de aromat și apetisant, ce cucerește din prima. Unde mai pui, că este pregătit fără nici un fel de aditivi chimici și nu este deloc nociv.

INGREDIENTE

– 450 g piure de roșii

– 150-200 ml de apă

– 50 g de ceapă

– 2 căței de usturoi

– 80 g de zahăr

– 20 ml suc de lămâie

– 3 g de sare

– 1 priză de scorțișoară

– 2-3 cuișoare

– 8-10 boabe de piper negru

– 4-5 boabe de ienibahar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați piureul de roșii într-o cratiță cu fundul gros. La dorință, puteți folosi suc sau pastă de roșii. Dacă folosiți piure (sau pastă), este necesar să o dizolvați cu apă, până veți obține suc de roșii.

2. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Procedați la fel cu usturoiul.

3. Adăugați ceapa și usturoiul în cratița cu roșii. Potriviți roșiile cu condimente: adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de piper negru și ienibahar. La dorință, puteți adăuga și alte condimente preferate. Amestecați bine.

4. Puneți cratița pe foc. Aduceți amestecul până la fierbere. Fierbeți timp de 20-25 de minute, amestecând periodic, până amestecul se va îngroașa.

5. Turnați în cratiță sucul de lămâie (poate fi înlocuit cu oțet de 6% sau 9%). Amestecați. Dacă doriți să obțineți un ketchup mai acrișor, adăugați mai mult suc de lămâie.

6. Adăugați în cratiță 1 priză de scorțișoară, sarea și zahărul. Amestecați bine.

7. Fierbeți încă timp de 2-3 minute, amestecând periodic.

8. Pregătiți un vas și o sită. Treceți ketchup-ul prin sită, astfel încât să îndepărtați condimentele. Treceți ketchup-ul prin sită, folosind o lingură. La dorință, puteți fierbe ketchup-ul cu condimentele aranjate într-o pungă mică, improvizată, din tifon. Apoi îndepărtați punga și nu este nevoie să treceți ketchup-ul prin sită.

9. Turnați ketchup-ul într-un borcan sterilizat. Puteți steriliza borcanul cu aburi, în apă clocotită sau în cuptorul cu microunde.

10. Închideți borcanul cu un capac. Păstrați ketchup-ul la frigider, cel mult timp de 14 zile. Dacă doriți să-l păstrați pentru sezonul rece, mai fierbeți-l timp de 3-5 minute după ce-l treceți prin sită. Apoi turnați-l în borcan sterilizat și închideți-l cu un capac.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1