Ketchup-ul din magazine conține amidon… Iată cu ce voi servi pastele iarna aceasta.

“Sosul din roșii și ardei gras” este o conservă extraordinară pentru iarnă. Acest sos va înlocui cu brio ketchup-ul din magazine și va completa excelent bucatele din carne, pastele și cartofii prăjiți. Sosul se prepară fără oțet și se păstrează bine la frigider sau în cămară. Sosul este incredibil de gustos, foarte aromat și picant. Savurați-l cu plăcere cu bucatele preferate.

Sos din roșii cu ardei gras

INGREDIENTE 

-3 kg de roșii

-8 căței de usturoi

-4 kg de ardei grași

-2 ardei chili

-1.5 pahare de zahăr

-0.5 pahar de sare

-verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați roșiile felii și dați-le prin mașina de tocat. Dacă roșiile au coajă groasă, atunci înlăturați-o. Puneți masa de roșii într-o cratiță cu fundul gros și fierbeți-o la foc mic timp de 20-25 de minute.

2. Curățați ardeii de cotorul cu semințe, tăiați-i felii și dați-i prin mașina de tocat, adăugați-i în roșii și fierbeți masa timp de 15-20 de minute.

3. Între timp curățați usturoiul și dați-l prin presă. Apoi dați ardeii chili prin mașina de tocat și tăiați verdeața (coriandru, pătrunjel sau busuioc).

4. Cu 5 minute înainte de a fi sosul gata, adăugați verdeața, usturoiul, ardeii iuți, sarea și zahărul, amestecați.

5. Turnați sosul în borcane sterilizate (veți avea nevoie de aproximativ 10 borcane de 0.5 l), închideți-le cu capace sterilizate, întoarceți-le și înveliți-le cu o plapumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1