Khachapuri cu brânză și ou – cea mai bună rețetă georgiană pe care o puteți prepara!

“Khachapuri” este o plăcintă tradițională georgiană care se prepară din brânză moale și ou. Plăcintele au formă de bărcuțe, arată uimitor, sunt delicioase, foarte fragede, apetisante și au o aromă nemaipomenită de brânză topită.

Un farmec aparte le oferă ochiurile de ou din mijlocul plăcintelor. Aluatul moale și pufos și umplutura aromată sunt combinația perfectă pentru un prânz savuros!

Ingrediente pentru aluat

– 1 kg de făină

– 250-300 ml de apă sau lapte

– 1 lingură de zahăr

– 15 g de drojdie uscată sau 50 g de drojdie proaspătă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 1 kg de brânză moale

– 10 ouă

– 200 g de unt (tăiat în 10 bucăți)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Diluați drojdia și zahărul în apă caldă sau lapte. Puneți amestecul la loc cald timp de 30 de minute. Adăugați făina și frământați aluatul, lăsați-l la dospit timp de 1.5 ore.

2. Adunați aluatul periodic. Apoi împărțiți-l în 10 bile egale, întindeți-le sub formă de turte ovale și așezați-le pe o tavă unsă cu ulei, presărați brânza pe fiecare turtă, formați bordurile și coaceți khachapuri în cuptorul preîncălzit la 220 de grade până se va topi brânza și aluatul se va rumeni.

3. Scoateți tava din cuptor, puneți câte o bucățică de unt pe fiecare bărcuță și spargeți deasupra câte un ou. Coaceți khachapuri încă timp de 5 minute, gălbenușul poate rămâne lichid. Serviți khachapuri fierbinți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1